Uutinen

Finna.fi-palvelusta löydät nyt myös avoimet oppimateriaalit

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Ammatillinen koulutus Korkeakoulutus Opettajat ja kasvattajat
Suomen tiede- ja kulttuuriaineistot yhteen kokoavan Finnan valikoimaan ovat tulleet mukaan myös avoimet oppimateriaalit. Oppimateriaaleja voit vapaasti hyödyntää oman osaamisen kehittämisessä, opiskelujen parissa tai opettajan työssä.
Avoimet oppimateriaalit

Oppimateriaalien avulla kuka tahansa voi lisätä osaamistaan esimerkiksi tekoälystä, työelämän kehittämisestä tai kartuttaa kielitaitoaan. Materiaalit palvelevat opettajia ja oppijoita aina varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Suurta osaa materiaaleista on mahdollista myös muokata omaan tarpeeseen.

Oppimateriaaleja tuottavat yksittäiset opettajat sekä hankkeet, jotka rahoitetaan julkisista varoista. Materiaalit kerätään Finnaan alati täydentyvästä Avointen oppimateriaalien kirjastosta, joka on niiden jakamisen ja tallentamisen palvelu.

Finna on yhä kattavampi oppimisen palvelu

Palvelun kautta voi tutkia korkeakoulujen opinnäytteitä ja verkosta saatavia tiedeartikkeleita. Haun avulla voi löytää myös paljon historiallista materiaalia: videoita, vapaasti käytettäviä valokuvia ja karttoja. Kirjallisuudesta kiinnostuneet voivat yhdellä kertaa tarkistaa kirjojen saatavuuden eri kirjastoissa.

Entuudestaan opettajien käytössä on Finna Luokkahuone -palvelu, joka on suunnattu peruskouluille ja lukioille. Luokkahuoneen aineistopaketit perustuvat museoiden ja arkistojen valikoimaan ja opettajien luomiin pedagogisiin tehtäviin.

Finnan rajapintoja hyödyntämällä oppimateriaalit sekä muut aineistot ovat otettavissa käyttöön myös oppimisen erilaisissa palveluissa, kuten oppimisalustoissa.

Hakeminen on helppoa

Oppimateriaaleja voi hakea Finnassa kahdella tavalla. Niitä voi selata omalla välilehdellään, jossa käytössä ovat monipuoliset rajausominaisuudet. Hakua voi kohdistaa kaikkien koulutusasteiden ja oppiaineiden, tutkintojen tai tieteenalojen mukaan.

Oppimateriaalit löytyvät myös etusivunhaulla, jonka kautta saa samalla kertaa nähtävilleen kaiken Finna.fi:n tarjonnan.

Lähde: Oppimateriaalit avautuvat tiedonjanoisten ulottuville Finna.fi-palvelussa -tiedote 25.11.2020