Tiedote

Haku korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin alkaa keskiviikkona 8.1.

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 8.1. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 22.1. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.
Ihmisiä tietokoneilla

Vuodesta 2020 alkaen korkeakoulujen yhteishaku on jaettu kahteen erilliseen yhteishakuun. Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Kevään toinen yhteishaku on 18.3.-1.4.2020, ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa on tarjolla 265 koulutusta, joista 116 on ammattikorkeakoulujen koulutuksia ja 149 yliopistokoulutuksia. Yhteishaussa on tarjolla yhteensä noin 4 700 aloituspaikkaa.

Tammikuun haussa ei mieluisuusjärjestystä

Jokaisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Vieraskielisten koulutusten ja Taideyliopiston yhteishaussa hakutoiveita ei tarvitse laittaa mieluisuusjärjestykseen, vaan hakija voi tulla hyväksytyksi niin moneen koulutukseen, mihin valintamenestys riittää.

Hyväksytty hakija voi kuitenkin ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun lopusta alkaen. Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään 5. kesäkuuta.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Merja Väistö, merja.vaisto [at] oph.fi,  p. 029 533 1386
Suunnittelija Risto Hanhinen, risto.hanhinen [at] oph.fi,  p. 029 533 1615