Uutinen

#ErasmusDays lähestyy - tule mukaan!

Ohjelmat Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport Kansainvälistyminen
Erasmus+ -ohjelmaa juhliva #ErasmusDays järjestetään tänä vuonna 14.–16. lokakuuta. Kolmipäiväisen tapahtuman keskiössä on lisätä tietoa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvista koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeista. #ErasmusDays kutsuu hankkeissa tai vaihtojaksoilla mukana olleet organisaatiot ja yksityishenkilöt järjestämään kansainvälisen liikkuvuuden ja eurooppalaisuuden sanomaa kantavia tapahtumia. #ErasmusDays odottaa sinua ja organisaatiotasi – tule mukaan!
ErasmusDays-logo ja teksti "Tule mukaan!"

Entistä isompi #ErasmusDays

#ErasmusDays on tavoittanut vuosi vuodelta yhä laajemman kansainvälisyydestä kiinnostuneen yleisön. Vuonna 2020 #ErasmusDays toteutettiin jo yli 5000 tapahtuman voimin. Tapahtumia järjestettiin EU- jäsenmaiden lisäksi myös ympäri maailmaa Erasmus+ -ohjelman kumppanimaissa, kuten Algeriassa ja Ukrainassa. Suomesta #ErasmusDays-viettoon osallistui yhteensä 33 erilaista tapahtumaa. Esimerkiksi YIBinSports-projekti järjesti yhteistyössä Helsingin ja Vantaan kaupunkien kanssa kaksi yökoristurnausta maahanmuuttajataustaisille nuorille. Useat tapahtumat toteutettiin viime vuonna joustavasti virtuaali- tai hybridimuodossa vallitsevan koronatilanteen takia.

Uuden ohjelmakauden tunnelmia

#ErasmusDays tarjoaa mahdollisuuden tehdä näkyväksi sekä omaa toimintaa että eurooppalaisen yhteistyön tuloksia. Vuosi 2021 merkitsee uuden Erasmus+ -ohjelmakauden alkua. Tämän syksyn #ErasmusDays-tapahtuman teema muotoutuu Erasmus+ -ohjelmakauden 2021ꟷ2027 painopisteiden ympärille, jotka ovat osallisuus, ympäristövastuullisuus, digitaalisuus ja aktiivinen kansalaisuus.

– Suomi on ollut aktiivisesti mukana Erasmus-ohjelmassa sen alusta asti eli jo kohta 35 vuoden ajan. Meillä on vuosien aikana Suomessa koordinoitu tuhansia vaikuttavia hankkeita, jotka ovat muuttaneet nuorten ja hieman vanhempienkin oppimista tai vapaa-aikaa, Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallisen toimiston johtaja Mika Saarinen toteaa.

– Kannustamme tuomaan esiin ja jakamaan hanketyön avulla saatuja oppeja sekä kertomaan, miten Erasmus+ on muuttanut sinun elämääsi tai organisaatiotasi, erityisesti nyt ErasmusDays-päivien alla!

Päästä luovuutesi valloilleen

Saat vapaat kädet juuri oman näköisesi #ErasmusDays-tapahtuman toteuttamiseen; painopisteet toimivat tukena erilaisten tapahtumien ideoinnissa. Voit ottaa tapahtumiin rohkeasti mukaan erilaisia näkökulmia kansainvälistymiseen. Esimerkiksi kulunut puolitoista vuotta matkustusrajoituksineen on nostanut esille kotikansainvälistymisen merkityksen aivan uudessa valossa.

Mahdollisia tapahtumaformaatteja oman Erasmus+ -hanketoiminnan esittelyyn voivat olla työpajat, seminaarit, taidenäyttelyt tai mitä vain niiden väliltä. Kannustamme virtuaali- ja hybridimuotoisten tapahtumien suunnitteluun syksyn rajoitustilanteen ollessa altis nopeillekin muutoksille. Verkkosivuiltamme löydät vinkkejä erilaisiksi virtuaalisiksi tapahtumiksi.

Rekisteröi tapahtumasi

Käy rekisteröimässä oma tapahtumasi osoitteessa erasmusdays.eu. Verkkosivu kokoaa yhteen kaikki #ErasmusDays-tapahtumat ja antaa niille näkyvyyttä. Lisäksi rekisteröidyistä Suomen tapahtumista tullaan tekemään nostoja Opetushallituksen somekanaviin.  Saat meiltä käyttöösi tapahtumaasi varten #ErasmusDays-viestintämateriaalien työkalupakin suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Sosiaalisessa mediassa pääset osallistumaan keskusteluun aihetunnisteilla #ErasmusDays ja #ErasmusplusFI: näin jaetut kokemukset ja ajatukset tavoittavat mahdollisimman monta kansainvälisyydestä kiinnostunutta.

Liity koko Euroopan erasmuslaisten joukkoon!