Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa on tarjolla lähes 9000 opiskelupaikkaa

Ajankohtaista Korkeakoulutus Opiskelijavalinnat
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 1.9. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 15.9. klo 15. Hakulomakkeen voi täyttää osoitteessa beta.opintopolku.fi.
Kuvituskuva, pyöräily

Yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla yli 8 800 opiskelupaikkaa 310 hakukohteessa. Eniten aloituspaikkoja on terveys- ja hyvinvointialoille. Aloituspaikoista 55 % on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. 

Tarjolla on pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Suurin osa syksyn yhteishaun tarjonnasta on ammattikorkeakoulujen koulutuksia: mukana on 20 ammattikorkeakoulua ja viisi yliopistoa. Hakukohteista 278 on ammattikorkeakouluun ja 32 yliopistoon. Tarjolla on sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. Yliopistokoulutuksista valtaosa on joko maisterikoulutuksia tai suunnattu avoimen korkeakoulun opintoja suorittaneille. 

Tänä syksynä korkeakoulujen yhteishaku tapahtuu ensimmäistä kertaa uudistuneessa Opintopolku -palvelussa (beta.opintopolku.fi), josta löytyvät sekä koulutukset että hakulomake. Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. 

Korkeakoulut pyrkivät järjestämään valintakokeensa pääsääntöisesti kampuksilla turvallisuusohjeet huomioiden. Korkeakoulut ohjeistavat hakijoita valintakokeisiin sekä muihin mahdollisiin korkeakoulutuksen opiskelijavalintaan liittyvissä asioissa omilla verkkosivuillaan.
Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 26.11.2021.

Lisätiedot

  • Suunnittelija Topias Kähärä, topias.kahara [at] oph.fi, p. 029 533 1758
  • Suunnittelija Risto Hanhinen, risto.hanhinen [at] oph.fi, p. 029 533 1615
  • Erityisasiantuntija Merja Väistö, merja.vaisto [at] oph.fi,  p.029 533 1386