Uutinen

Mika Saarinen on valittu Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallisen toimiston johtajaksi

Ajankohtaista Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport
Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallisen toimiston johtaja Mikko Nupponen jää eläkkeelle. Hänen seuraajakseen on valittu yksikön päällikkö Mika Saarinen, joka on työskennellyt Erasmus+ -ohjelman ja sitä edeltäneiden EU-ohjelmien parissa jo 24 vuotta. Saarinen aloittaa uudessa tehtävässä 1.7.2021.
Mika Saarinen

Virkaa haki yhteensä 28 henkilöä, joista seitsemän haastateltiin. Tehtävään valittiin FM Mika Saarinen, joka työskentelee tällä hetkellä Opetushallituksen Yleissivistävän ja aikuiskoulutuksen kansainvälistymispalvelut -yksikön päällikkönä. 

— Olen iloinen valinnastani, sillä kansainvälistymismahdollisuuksien edistäminen, globaaliosaaminen ja Erasmus+ -ohjelma ovat erittäin lähellä sydäntäni. Oma kansainvälinen kokemukseni Kanadasta ja Intiasta on vaikuttanut käsitykseeni siitä, että Euroopan unioni on syytä aina nähdä myös osana globaalia yhteisöä. 

Saarinen on työskennellyt EU-ohjelmien parissa melkein kaikilla ohjelman sektoreilla. Vuosien varrella tutuiksi ovat tulleet ammatillinen ja yleissivistävä sektori sekä korkeakoulutus ja aikuiskoulutus.  

— Kansainvälistä osaamista tarvitaan kaikkialla yhteiskunnassa, myös nuorisotoiminnassa ja urheilussa, Saarinen toteaa. 

—Tänä vuonna alkanut uusi Erasmus+ -ohjelmakausi lisää entisestään erityisesti uusien toimijoiden mahdollisuuksia hankkia osaamista ja verkostoitua kansainvälisesti sekä EU:ssa että globaalisti. Siksi on erityisen innostavaa astua juuri nyt luotsaamaan Erasmus+ -ohjelmaa Suomessa. 

Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallisessa toimistossa työskentelee noin 50 henkilöä. Erasmus+ -ohjelman lisäksi se vastaa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman toimeenpanosta Suomessa.  


Lisätietoja:
Mika Saarinen
puh. +358 29 5338543
etunimi.sukunimi(at)oph.fi