Uutinen

Osallistu #ErasmusDays-tapahtumaan lokakuussa!

Ohjelmat Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport Kansainvälistyminen
Lokakuussa juhlitaan yhdessä Erasmus+ -ohjelmaa! #ErasmusDays järjestetään tänä vuonna 14.ꟷ16.10. Tapahtuma tarjoaa oivan tilaisuuden tehdä kansainvälistä toimintaa näkyväksi sekä paikallisesti että kansainvälisesti!
ErasmusDays-logo sekä teksti Tule mukaan!

#ErasmusDays on kolme päivää kestävä tapahtuma, jonka aikana eri puolilla Eurooppaa levitetään tietoa Erasmus+ -ohjelman koulutus-, nuoriso- ja urheiluhankkeissa saaduista kokemuksista ja opeista. Lue, miten sinä voit osallistua:

1. Järjestä oma #ErasmusDays-tapahtuma

Kaikki hankkeissa tai vaihtojaksoilla mukana olleet organisaatiot ja henkilöt voivat järjestää oman tapahtumansa, joko paikallisesti tai kansainvälisesti. Esittele Erasmus+ -toimintaanne esimerkiksi aamunavauksen, infotilaisuuden, verkkotapahtuman tai posterinäyttelyn avulla. 

Omat tapahtumat kannattaa rekisteröidä osaksi #ErasmusDays -päiviä EU:n yhteiselle sivustolle www.erasmusdays.eu, jolloin ne saavat näkyvyyttä sekä paikallisesti että Euroopan laajuisesti. Nostamme tapahtumaan kirjautuneita hankkeita esille myös Opetushallituksen somekanavissa. Tapahtumien rekisteröinti aukeaa 1.6.

Tänä vuonna haluamme nostaa esiin erityisesti ympäristöasioita, tasa-arvoa ja osallisuutta sekä digitaitoja edistäviä hankkeita. Näiden teemojen lisäksi ihan kaikki aiheet ja hankkeet ovat tervetulleita #ErasmusDays-tapahtumaan! Kannustamme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään poikkeustilan aikana saatuja oppeja virtuaalisesta yhteistyöstä ja järjestämään myös verkkovälitteisiä tapahtumia. Päivien aikana voit tuoda esiin myös, miten kansainvälinen virtuaalinen ja fyysinen yhteistyö voivat täydentää toisiaan. 

Saat käyttöösi #ErasmusDays-viestintämateriaalien työkalupakin suomen ja ruotsin kielellä. Työkalupakki ladataan verkkosivuillemme kesällä. 

2. Kerro Erasmus+ -kokemuksestasi

Voit myös yksityishenkilönä osallistua #ErasmusDays-päiviin jakamalla Erasmus+ -kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ErasmusDays ja #ErasmusDaysFinland. Kerro, miten Erasmus+ tai aiempi Erasmus-ohjelma on vaikuttanut sinun elämääsi! 

#ErasmusDays on hieno mahdollisuus tuoda esille omaa kansainvälistä toimintaa, saada omalle tekemiselle laajempaa näkyvyyttä myös Suomessa ja nostaa esiin Euroopan unionin positiivisia puolia.  

Merkitse siis tapahtuman ajankohta kalenteriisi ja liity koko Euroopan erasmuslaisten joukkoon!