Nyheter

Delta i evenemanget #ErasmusDays i oktober!

Program Erasmus+ Erasmus+ Vuxenutbildningen Erasmus+ Yrkesutbildningen Erasmus+ Högskoleutbildningen Erasmus+ Ungdomssektorn Erasmus+ Allmänbildande utbildningen Erasmus+ för motions- och idrottsområdet – Sport Internationalisering
I oktober ska vi tillsammans fira programmet Erasmus+! Evenemanget #ErasmusDays ordnas i år 14 - 16 oktober. Det ger en ypperlig chans att göra den internationella verksamheten känd både lokalt och internationellt.
ErasmusDays logotyp och text Delta i evenemanget!

#ErasmusDays är ett tre dagar långt evenemang under vilket man på olika håll i Europa sprider information om vilka erfarenheter och kunskaper deltagande i utbildnings-, ungdoms- och idrottsprojekt inom Erasmus+ gett. Så här kan du delta i evenemanget:

1. Ordna ett eget #ErasmusDays-evenemang

Alla organisationer och personer som deltagit i projekt eller utbytesperioder kan ordna sina egna evenemang, antingen lokalt eller internationellt. Ni kan presentera era aktiviteter inom Erasmus+ till exempel under en morgonsamling eller genom att ordna ett informationstillfälle, ett webbseminarium eller en posterutställning.

Det lönar sig att registrera de egna evenemangen som en del av #ErasmusDays-dagarnas program på EU:s gemensamma webbplats www.erasmusdays.eu. Då får verksamheten synlighet både lokalt och i hela Europa. Projekt som har registrerats för evenemanget ger vi också synlighet i Utbildningsstyrelsens kanaler på sociala medier. Evenemangen kan registreras från och med den 1 juni.

I år vill vi särskilt uppmärksamma projekt som främjar miljöfrågor, jämlikhet, delaktighet och digitala färdigheter. Men alla teman och projekt är välkomna!  Vi uppmuntrar dem som deltar att i mån av möjlighet utnyttja de erfarenheter av virtuellt samarbete som de fick under undantagstillståndet och att även ordna evenemang online. Under dagarna kan du också lyfta fram hur virtuellt och fysiskt internationellt samarbete kan komplettera varandra. 

Du får tillgång till en verktygslåda för #ErasmusDays med informationsmaterial på svenska och finska.  Verktygslådan laddas upp på vår webbplats under sommaren. 

2. Berätta om dina erfarenheter av Erasmus+

Du kan också som privatperson delta i #ErasmusDays genom att på sociala medier dela med dig av dina erfarenheter under hashtaggarna #ErasmusDays och #ErasmusDaysFinland. Berätta hur Erasmus+ eller ett tidigare Erasmus-program har inverkat på ditt liv! 

#ErasmusDays ger en fin möjlighet att berätta om sina internationella aktiviteter och göra dem kända i en större krets och även att lyfta fram EU:s positiva sidor.  

Boka alltså in datumet i din kalender och anslut dig till hela Europas Erasmus-skara!