Uutinen

Your Europe Digital Roadshow’n aiheena koulutuksen kansainväliset mahdollisuudet

Ajankohtaista Erasmus+ Kansainvälistyminen
Euroopan komissio järjestää yhteistyössä Opetushallituksen kanssa katsauksen EU:n sisämarkkinoiden mahdollisuuksiin koulutuksen kansainvälistymisen näkökulmasta.
Tapahtuman kansikuva: koulutus – opiskelijavaihto ja muut mahdollisuudet

Mikä Your Europe?

Euroopan sisämarkkinoiden sujuvuutta ja esteettömyyttä kehitetään Euroopan unionin ajamalla Single Digital Gateway (SDG) -asetuksella. Asetuksen tavoitteena on tuoda kansalaisia ja yrityksiä hyödyttäviä palveluita saataville yhteen helppokäyttöiseen paikkaan verkossa. SDG-asetuksen käytännön toimeenpanon välineenä toimii Your Europe- palveluportaali, joka on EU:n kansallinen palveluväylä kansalaisille ja yrityksille. Se auttaa kansalaisia löytämään tarvitsemansa palvelut kokoamalla kansallisia ja yleiseurooppalaisia palveluita ja resursseja yhteen paikkaan. Palvelun tarkoituksena on myös tarjota käyttäjilleen luotettavaa tietoa sekä neuvontapalveluita byrokratian tulkitsemista helpottamaan.

Your Europe -portaali tarjoaa tietoa myös opiskeluun, työharjoitteluihin ja nuorisotyöhön erityisesti ulkomailla Euroopan alueella – Opetushallitus on mukana näiden sisältöjen kehittämisessä

Your Europe -roadshow rantautuu Suomeen 16.9.

Vuonna 2021 käynnissä olevan Single Digital Gateway -asetuksen toimeenpano sekä kansalaisten elämää helpottavan Your Europe -palveluportaalin kehittäminen huipentuvat kesän ja syksyn 2021 aikana pidettävään digitaaliseen roadshow-kiertueeseen. Kussakin EU-jäsenmaassa järjestettävä roadshow-tilaisuus esittelee palveluportaalin ja EU:n sisämarkkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia tietystä näkökulmasta. Suomen roadshow-tilaisuudessa aiheena on koulutus, jonka lisäksi kuullaan viimeisimmät kuulumiset Single Digital Gateway -hankkeesta ja sen toteutuksesta. 

Suomen Your Europe Digital Roadshow -tilaisuus järjestetään verkossa katseltavana suoratoistolähetyksenä torstaina 16.9. klo 13–14. Opetushallitus toimii tapahtumassa yhteistyökumppanina. 

Your Europe -markkinointikuva: Konkreettiset kysymykset ansaitsevat konkreettiset vastaukset

Opiskelijavaihtoja – ja mitä muuta?

Euroopan unionin rahoittamat kansainvälistymisohjelmat, joista Erasmus+ lienee tunnetuin, tarjoavat nuorille mahdollisuuksia opiskelijavaihtoihin, mutta mitä muuta opiskelun ja koulutuksen kansainvälisyyteen liittyy? Muun muassa tähän kysymykseen tarjotaan vastaus Suomen roadshow-tapahtumassa, joka on otsikoitu Koulutus - ”Opiskelijavaihto ja muut mahdollisuudet”.

Tule siis mukaan kuulemaan kaikista niistä oikeuksista, velvollisuuksista ja mahdollisuuksista, joita Euroopan sisämarkkinat tarjoavat koulutuksen kansainvälistymiseen! Puhujina ovat muun muassa Niina Etelävuori työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Erasmus+-ohjelman kansallisen toimiston johtaja Mika Saarinen Opetushallituksesta.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Nina Rahkola. Tapahtumassa omista kansainvälisistä opiskelukokemuksistaan ovat kertomassa myös suositut somevaikuttajat Roni Back ja Elisa Malik.

Tunnin mittainen tapahtuma on suomeksi puhuttu.

Ohjelma

  • Esittelyssä Your Europe: EU:n yhtenäinen digitaalinen palveluväylä
  • Koulutus ja nuoriso: Kokemuksia
  • Koulutus ja nuoriso: Tavoitteet
  • Your Europe: Konkreettiset kysymykset ansaitsevat konkreettiset vastaukset
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Tilaisuuden päätössanat

Lue lisää

Osallistu täällä