Uutinen

Jarkko Niiranen kasvatus, koulutus ja osaaminen -päätoiminnon johtajaksi 1.6.2022

Ajankohtaista Ammatillinen koulutus Esiopetus Lukiokoulutus Perusopetus Varhaiskasvatus
Jarkko Niiranen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja hänellä on vahva opettajatausta sekä ura rehtorina ja sivistystoimen johtotehtävissä. Lisäksi hän on työskennellyt koulutussuunnittelijana siviilikriisinhallinnassa. Opetushallitukseen Niiranen siirtyi Riihimäen kaupungin sivistysjohtajan paikalta.
Jarkko Niiranen

Opetushallituksessa Niirasen vastuulla on päätoiminto, jonka tehtävänä on kehittää koulutusta, varhaiskasvatusta ja oppimista. Päätoimintoon kuuluvat ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen, taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön, perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksiköt. Osana viraston johtotiimiä Niiranen osallistuu koko viraston johtamiseen.  

Niiranen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, ja hänellä on vahva opettajatausta. Hän on aloittanut uransa luokanopettajana ja työskennellyt myös yläkoulussa, lukiossa, erityiskoulussa, koulukodissa ja yliopistossa. Hän on työskennellyt myös sivistysjohtajana ja rehtorina.

Niiranen on työskennellyt myös ulkomailla: Hän on ollut perustamassa suomalaista kansainvälistä koulua Georgiaan, toiminut kouluttajana ja koulutussuunnittelijana sekä siviilitarkkailijana Human Security teamissä EU Monitoring Missionissa Georgiassa ja koulutussuunnittelijana Kriisinhallintakeskuksessa. Lisäksi Niiranen on työskennellyt kriisinhallintatehtävissä Kosovossa ja Afganistanissa.

- Aloitan työni Opetushallituksessa innolla ja arvostan suuresti Opetushallituksen osaamista asiantuntijavirastona. Tulevaisuus rakennetaan yhdessä ja toivon, että luomme yhdessä entistäkin vahvemman yhteistyön asiakkaidemme, eli kasvatuksen ja koulutuksen alan ammattilaisten kanssa, Niiranen kertoo.

Opetushallituksen päätoimintojen johtajien virat ovat määräaikaisia, ja Niirasen virkakausi kestää 30.6.2026 asti.