Uutinen

Kehitämme toimintaamme asiakkaita kuunnellen – koulutuksen järjestäjiltä kerätään toiveita

Ajankohtaista Koulutuksen kehittäminen
Opetushallituksen tavoitteena on kehittää kasvatusta, koulutusta ja osaamista asiakaslähtöisesti. Tänä syksynä kuulemme koulutuksen järjestäjiä heidän ajatuksistaan ja toiveistaan.
Hehkulamput

Periaatteenamme Opetushallituksessa on kehittää kasvatusta, koulutusta ja osaamista asiakaslähtöisesti, jotta pystymme entistä paremmin tekemään työmme niin, että siitä on kaikkein suurin hyötyä kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisille.

Tätä periaatetta olemme toteuttaneet muun muassa Vaikuttamisen paikka -tilaisuuksissa, jolloin kutsuimme suuren joukon sivistyksen asiantuntijoita pohtimaan Opetushallituksen työn suuntaa muuttuvassa toimintaympäristössä. Työskentelyssä oli mukana 650 osallistujaa, joista 385 Opetushallituksen ulkopuolista.

Tänä syksynä kuulemme koulutuksen järjestäjiä heidän ajatuksistaan ja toiveistaan. Olemme lähettäneet kutsut kohdennetusti henkilöille, joiden toivomme osallistuvan ideointiin. Pyrimme pitämään työskentelyn kohdennettuna ja kevyenä, jotta omalta osaltamme takaamme työrauhaa arjen kuormittuneeseen työhön.

– Haluamme osallistaa erityisesti koulutuksen järjestäjät mukaan yhteiskehittämään toimintaamme, jotta pystymme vastaamaan laajasti tarpeisiin koko kasvatuksen, koulutuksen ja osaamisen kentällä, kasvatus, koulutus ja osaaminen -päätoiminnon johtaja Jarkko Niiranen kertoo.

Kerromme yhteisen työskentelyn tuloksista ja niistä johdetuista kehittämistoimista, kun ne valmistuvat.