Uutinen

Nuorten yhteisestä mielenkiinnonkohteesta ja vaikuttamishalusta, siitä olivat toukokuun hakukierroksen solidaarisuushankkeet tehty

Ohjelmat Kansalaistoiminta Nuorisotyö EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot Kestävä kehitys Rahoitus Tasa-arvo ja osallisuus
Toukokuussa päättyneellä Euroopan solidaarisuusjoukkojen hakukierroksella juhlivat kaikki hakijat; yksikään haettu hanke ei jäänyt ilman rahoitusta. Haussa olivat vain solidaarisuushankkeet, joille avustuksia myönnettiin yhteensä vajaan 63 000 euron edestä.
Nuoria kadulla. Yhdellä on megafoni ja sateenkaarilaukku.
Toukokuun hakukierroksella nuoria kiinnostivat omat vaikutusmahdollisuudet esimerkiksi urheiluseuratoiminnassa ja eläinten oikeuksien edistämisessä. Kuva on kuvituskuva.

Nuorten solidaarisuushankkeet vakuuttivat arvioijat toukokuun hakukierroksella, sillä kaikki 7 saapunutta hakemusta hyväksyttiin.

Hyväksyttyjen hankkeiden joukkoon lukeutuu esimerkiksi Oulun Pyrinnön nuorten urheiluvaikuttajien hanke, joka tähtää nuorten äänen kuuluviin saamiseen urheiluseuran päätöksenteossa ja hallitus- ja johtoryhmätoiminnassa.

Hankkeen nuorten ryhmän tavoitteena on käynnistellä ja juurruttaa vakiintuneeksi toimintamalliksi säännöllisesti tapaava nuorten vaikuttajaverkosto, jonka kautta nuorilla olisi mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä nuorten seuratoiminnasta tasa-arvoisempaa sekä houkuttelevampaa.

– Urheilujohtaminen tarvitsee monimuotoisuutta, myös eri sukupolvia. Haluamme että nuorissa ei ole vain tulevaisuus, vaan ennen kaikkea nykyisyys, kirjoittavat hankkeessa mukana olevat nuoret.

Viral Vegansin hanke ”Vegan Space” puolestaan aikoo tuoda nuoret vegaanit yhteen oppimaan lisää veganismista sekä rakentamaan turvallista tilaa ja yhteisöä. Kasvokkaisten tapaamisten lisäksi verkkototeutuksella on tarkoitus mahdollistaa osallistuminen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Kuukausittaiset työpajat pitävät sisällään asiantuntijaesitelmiä sekä keskustelua vaihtuvista veganismiin liittyvistä teemoista. Oppimisen rinnalla yhtä tärkeää on vaikuttamisintoa tukevan turvaverkon tarjoaminen nuorille vegaaneille.

– Ahdistukseen auttaa kuuluminen yhteisöön, joka on valmis tekemään konkreettisia asioita eläinten hyväksi. Yhteisön löytäminen ja luominen voi vahvistaa nuorten uskoa omiin vaikutusmahdollisuuksiin ja hyvään tulevaisuuteen, perustelee hankkeen ydintiimi.

Solidaarisuushankkeiden toukokuun hakukierroksen lisäksi 31.5. päättyi myös vapaaehtoistoiminnan laatumerkkien haku, jossa kahdelle uudelle organisaatiolle myönnettiin laatumerkki vapaaehtoisten vastaanottamiseen.

 

 

Teksti: Laura Mettälä