Uutinen

Opetushallitus panostaa asiakaskokemuksen ja asioinnin kehittämiseen – tiekartta ohjaa työtä tulevina vuosina

Ajankohtaista Digitaalisuus Laatu ja kehittäminen OPH vaikuttaa
Opetushallituksen koulutukseen, kasvatukseen, jatkuvan oppimiseen ja kansainvälisyyden edistämiseen liittyvät palvelut koskettavat lähes kaikkia suomalaisia ja suomalaisesta koulutuksesta kiinnostuneita kansainvälisiä oppijoita. Opetushallitus panostaa asiakaskokemuksen kehittämiseen ja viettää lokakuun ensimmäisellä viikolla maailmanlaajuista asiakaspalveluviikkoa sekä asiakaskokemuspäivää.
mies kannettavan tietokoneen kanssa kirjastossa

Opetushallituksen tavoitteena on palvelulupauksensa mukaisesti varmistaa asiakkailleen sujuva asiointi ja laadukkaat asiantuntijapalvelut. 

– Opetushallituksessa on noin vuoden ajan toiminut asiakkuustiimi, jonka tehtävänä on asiakaskokemuksen ja asioinnin kehittämisen keinoin tukea vaikuttavuustavoitteidemme saavuttamista, kuten koulutuksen ja kansainvälistymisen tasa-arvoisuutta, oppijoiden hyvinvointia, jatkuvaa oppimista ja avarakatseisuuden kasvua, Opetushallituksen asiakkuudet ja tieto -päätoiminnon johtaja Paula Merikko kiteyttää.

Asiakaskokemuksen kehittäminen tulevina vuosina

Opetushallituksen asiakkaita ovat oppijat, oppimisen ja kansainvälistymisen asiantuntijat, varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjät sekä korkeakoulut, työelämä ja koko ympäröivä yhteiskunta päätöksentekijöineen. 

Opetushallituksen vuosille 2022–2026 laadittu asiakaskokemuksen tiekartta ohjaa asiakaskokemuksen ja asioinnin kehittämistyötä tulevina vuosina.

– Asiakaskokemuksen ja asioinnin kehittäminen ovat jatkuvia prosesseja. Opetushallituksen laaja palveluvalikoima vaikuttaa lukuisten ihmisten ja organisaatioiden arkeen ja on tärkeää, että hyödynnämme jatkossa asiakasymmärrystä, osallistamista ja muotoiluajattelua palveluidemme kehittämisessä entistä systemaattisemmin, Opetushallituksen asiakaskokemuspäällikkö Elina Piskonen kertoo. 

Asiakaskokemuksen kehittämisen webinaari viikon kohokohtana

Asiakaspalveluviikon vietto käynnistyi heti maanantaina “Mitä hyötyjä asiakaskokemuksen kehittämisestä on koulutuksen järjestäjille?“ -webinaarilla. Webinaari keräsi noin 450 osallistujaa eri oppilaitoksista, korkeakouluista ja muista sidosryhmistä.

– Halusimme nostaa asiakaskokemuksen kehittämisen teeman juhlaviikon kunniaksi keskusteluun myös koulutuksen toimialalla ja jakaa kokemuksia. Asiakaskokemukseen keskittynyt webinaari oli ilmeisen kiinnostava ja tarpeellinen myös koulutuksen järjestäjille, joten tulemme jatkossakin järjestämään samantyyppisiä tilaisuuksia, toteaa asiakaspalvelupäällikkö Annika Grönholm.

Opetushallitus on avannut tänään 4.10. uudet asiointi- ja asiakaskokemus -sivut, joille kootaan keskeistä tietoa Opetushallituksen palveluista ja asiakkuuksista. Kehittyville sivuille kootaan keskeisiä asioinnin ja asiakaskokemuksen kehittämisen sisältöjä. Sivuiltamme löydät jatkossa myös tilannekuvan palveluistamme. Ensimmäinen tilannekuva julkaistaan alkuvuodesta 2023. 

Lisätietoa

Paula Merikko, johtaja, asiakkuudet ja tieto, paula.merikko [at] oph.fi

Elina Piskonen, asiakaskokemuspäällikkö, elina.piskonen [at] oph.fi

Annika Grönholm, asiakaspalvelupäällikkö, annika.gronholm [at] oph.fi