Uutinen

Tänä vuonna vietetään Euroopan nuorisovuotta ja juhlitaan 35 vuotta täyttävää Erasmus+ -ohjelmaa!

Ohjelmat Erasmus+ Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot Kansainvälistyminen Tasa-arvo ja osallisuus
Vuonna 2022 vietetään Euroopan nuorisovuotta. Euroopan komission aloitteesta nimetyn EU:n teemavuoden tavoitteena on kiinnittää huomiota nuorten yhteiskunnalliseen osallisuuteen ja hyvinvointiin sekä demokratian vahvistamiseen ja luoda nuorille tulevaisuudenuskoa koronapandemian keskellä. Tänä vuonna juhlitaan myös 35 vuotta täyttävää Erasmus+ -ohjelmaa.
Kaksi nuorta naista halaa euroopan lippu harteillaan.

Koronapandemian ikävät vaikutukset ovat kohdistuneet nuoriin monin tavoin. Euroopan nuorisovuoden yhtenä tavoitteena on voimaannuttaa nuoria ja antaa heille eväitä tarkastella tulevaisuutta myönteisessä valossa. Samalla halutaan kiinnittää huomiota nuorten osallisuuteen sekä kansallisessa että eurooppalaisessa päätöksenteossa. Nuorten ääntä on kuultu jo valmisteluvaiheessa, kun nuoret ovat päässeet suunnittelemaan vuoden ohjelmaa yhteistyössä komission kanssa.   

Ohjelmaan sisältyy muun muassa konferensseja, nuorten osallisuutta tukevia aloitteita ja kampanjoita sekä tutkimusta siitä, millaisena nuoret näkevät roolinsa Euroopan unionissa. 

Erasmus+ täyttää 35 vuotta!

Vuosi 2022 on myös Erasmus+ -ohjelman 35-vuotisjuhlavuosi. Ohjelma on muuttanut muotoaan vuosien varrella ja kattaa nyt kaikki koulutussektorit varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen sekä nuorisotoiminnan ja urheilun. Erasmus+ tarjoaa paitsi kansainvälisyys- ja kouluttautumismahdollisuuksia nuorille, opiskelijoille ja aikuisille niin myös oppilaitoksille ja organisaatioille monia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ja kansainväliseen yhteistyöhön. 

Juhlavuoden tapahtumat täsmentyvät myöhemmin.