Uutinen

THL päivitti suosituksiaan koronan altistumistilanteista lasten ja koululaisten osalta

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Koronavirus
Nainen, jonka kasvoilla on maski.

Löydät linkit uusiin suosituksiin tästä uutisesta. Päivitämme tarvittavilta osin tiedot myös koronatukimateriaaleihimme. THL:n mukaan epidemiatilanne ja siihen liittyvät suositukset voivat vaihdella eri alueilla. Ensisijaisesti suositellaan toimimaan paikallisen tai alueellisen toimivaltaisen viranomaisen antaman ohjeistuksen mukaan.

 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt korona-altistumisiin liittyvää suositustaan varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa 14.1. Päivitys liittyy nykyiseen epidemiatilanteeseen, jossa laajaan testaamiseen perustuvaa kansallista testaus- ja jäljitysstrategiaa ei pystytä enää kaikilta osin noudattamaan. 

  THL suosittelee, että sairastuneen kanssa samassa tilassa oleskelleille tiedotetaan mahdollisesta altistumisesta ja annetaan ohjeet seurata oireita. Jos oireita myöhemmin ilmenee, tulee jäädä pois varhaiskasvatuksesta tai lähiopetuksesta ja vapaaehtoisesti välttää kodin ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden vuorokauden ajan.

  Lue koko suositus täältä.
   
 • Lisäksi THL on linjannut 13.1. suosituksissaan perheenjäsenten koronatartuntojen osalta, että oireeton lapsi voi mennä kouluun tai päiväkotiin, kun sairastuneen perheenjäsenen oireiden alusta on kulunut viisi vuorokautta. Lue koko suositus täältä.
   
 • STM tiedotti 14.1., että STM ja TEM valmistelevat kotitestien hankintaa koululaisten testaamiseen. Samalla kerrottiin, että THL laatii STM:n ohjauksessa kansallisen ohjeistuksen koululaisten kotitestien tekemiseen. Ohjeet valmistuvat viikolla 3 ja THL viestii niistä erikseen. Lue koko tiedote.