Uutinen

Kielitietoisuus ammatillisessa koulutuksessa -verkosto on perustettu

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus
Opetushallitus on perustanut ammatillisen koulutuksen kielitietoisuusverkoston. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kielitietoisuudesta ammatillisessa koulutuksessa. Verkostossa tuetaan kielitietoisten opetus- ja ohjauskäytänteiden hyödyntämistä ja monikielisyyden toteutumista ammatillisessa koulutuksessa.
Lapsi askartelee tikuista ja eri värisistä palloista kolmiulotteista rakennelmaa.

Kielimaisema on yhteiskunnassamme yhä monimuotoisempi. Tämä näkyy voimakkaasti myös ammatillisen koulutuksen oppilaitoksissa. Kielitietoinen opetus ja kielitietoiset toimintatavat ovat entistä tärkeämmässä roolissa koulutuksen toteutuksessa, jotta kaikilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet kehittää osaamistaan ja päästä osaksi työelämää. Kielitietoisen toimintakulttuurin rakentamisessa ja ylläpitämisessä meillä kaikilla on oma tärkeä roolimme. Tähän tarpeeseen Opetushallitus on perustanut uuden verkoston.
 

Tervetuloa mukaan verkostoon!

Verkosto on avoin kaikille ammatillisen koulutuksen kehittämisestä kiinnostuneille. Verkostossa voit jakaa hyviä käytänteitä ja kokemuksia sekä saada tietoa ja keskustella ajankohtaisista kielitietoisuuteen liittyvistä teemoista. Voit osallistua verkoston tapahtumiin kiinnostuksesi mukaan. Tapaamisten sisällöt ja toteutus suunnitellaan yhdessä verkoston jäsenten kanssa. Verkostoa koordinoi Opetushallitus.

Järjestämme syksyn 2023 aikana kaksi virtuaalikahvia, joista ensimmäinen virtuaaliaamukahvi pidetään 26.10.2023 kello 8.30–9.30. Lisäksi järjestämme kevään 2024 aikana kaksi virtuaaliaamukahvia ja seminaarin 11.4.2024.

Jätä yhteystietosi sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta ja saat lisätietoa verkoston tulevista tapahtumista.

 

Lisätietoja