Uutinen

Opetushallituksen podcast jatkuu kestävyyskasvatuksen teemoilla

Ajankohtaista Perusopetus Ilmasto Kestävä kehitys Opettajat ja kasvattajat Opetus ja ohjaus Tasa-arvo ja osallisuus
Opetushallituksen Intohimona oppiminen -podcastin uusi kausi on käynnistynyt! Uudella kaudella paneudutaan kestävyyskasvatukseen ja kestävyysosaamiseen – miten lähestyä aihepiiriä kouluissa?
Intohimona oppiminen podcastin jakson kuvituskuva.

Miten kasvattaa lapsia kohti kestävämpää tulevaisuutta? Kestävyyskasvatus on voimakkaasti osa opetussuunnitelmaa ja koulujen arkea, mutta miten sitä kannattaisi kouluissa lähestyä? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Intohimona oppiminen -podcastin kestävyyskaudella.

Opetushallituksen podcastin tuoreimmalla kaudella käydään läpi peruskoulutuksen kannalta tärkeimpiä kestävyysteemoja ja annetaan käytännön vinkkejä opetustyön tueksi yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa. Keskusteluja luotsaa OPH:n kestävyyskasvatuksen asiantuntija Helena Suomela. Jaksot ilmestyvät kahden viikoin välein.

Kauden ensimmäisessä jaksossa pohditaan, mitä kestävyyskasvatus ja kestävyysosaaminen ovat ja miten niitä kannattaa lähestyä koulussa. Kysymyksestä keskustelevat Helena Suomela ja yliopistolehtori Essi Aarnio-Linnanvuori. Opettajat Karri Kolehmainen ja Noora Sallinen kertovat omista kokemuksistaan kestävyysteemoista koulupäivän arjessa.

Kauden toisessa jaksossa keskustellaan niistä kestävyysaiheista, joihin jokainen voi aidosti arjessaan eniten vaikuttaa: energiasta, liikkumisesta ja ruuasta. Mikä on kestävyyden iso kuva ja mitä siitä pitäisi koulussa tietää ja opettaa? Helena Suomelan kanssa keskustelemassa Kestävyyspaneelin puheenjohtaja, professori Lassi Linnanen. Opettaja Leena Jämsén kertoo koulupuutarhatoiminnasta.

Kuuntele kauden ensimmäiset jaksot alla olevista linkeistä. Voit kuunnella Intohimona oppiminen -podcastia myös Spotify-palvelussa ja Applen podcasteissa.

Intohimona oppiminen -podcast tarjoaa tietoa, tukea ja inspiraatiota koulutusalan ammattilaisille.