Europassi auttaa opiskelijaa tai työntekijää esittämään tietonsa ja taitonsa ymmärrettävästi. Europassin tavoitteena on helpottaa kansalaisia tekemään osaamisestaan helposti ymmärrettävää koko Euroopan alueella.

Europassin avulla saat käyttöösi omaa kehitystäsi ja urasuunnitelmiasi tukevia työkaluja, jotka esitellään seuraavassa.

 

Europassin ansioluettelo

Europassin ansioluettelolla esittelet taitosi ja pätevyytesi. Siihen tulee tietoa koulutuksestasi, työkokemuksestasi, kielitaidostasi sekä muusta osaamisestasi. Ansioluettelo tehdään verkossa yhteisellä eurooppalaisella työkalulla.

Luo uusi Europass-ansioluettelo sähköisellä työkalulla täällä.

 

Korkeakoulututkintotodistuksen liite

Kansainväliseen käyttöön tarkoitettu korkeakoulututkintotodistuksen liite sisältää lisätietoja suorittamastasi tutkinnosta ja korkeakoulustasi. Asiakirjan myöntää korkeakoulu. 

Lisätietoja saat Europassi-portaalista ja Opetushallituksen sivuilta.

 

Ammatillisen tutkintotodistuksen liite

Ammatillisen tutkintotodistuksen liitteessä annetaan perustietoa opintojen sisällöstä ja niiden tuottamasta ammattitaidosta. Voit ladata sen itsellesi tai pyytää sen oppilaitoksestasi.

Lisätietoja saat Europassi-portaalista ja Opetushallituksen sivuilta.

 

Liikkuvuustodistus

Liikkuvuustodistukseen merkitään kaikki jaksot, jotka olet viettänyt oppimistarkoituksessa toisessa Euroopan Unionin jäsenvaltiossa. Asiakirjan myöntää oppilaitos.

Lisätietoja saat Europassi-portaalista ja Opetushallituksen sivuilta.

 

Europassin muut työkalut

Asiakirjojen lisäksi uudistunut Europassi antaa mahdollisuuden etsiä töitä, kursseja ja vapaaehtoistöitä omien mielenkiinnonkohteidesi mukaan. Europassin älykäs ehdotustyökalu näyttää sinulle mahdollisuuksia ympäri Eurooppaa, kun teet itsellesi kokonaisen profiilin.

Luo oma Europassi-profiilisi täällä.

 

 

Europassin etusivulle

Videolla englanniksi ohje Europassin ansioluettelon tekemiseen!