BE PART on käytännönläheinen ja kriittisesti asioita tarkasteleva tutkimusmatka yhteisöllisen taiteen luomiseen ja jakamiseen. Hanke sisältää useita toimintoja, joita kehitetään yhteistyössä paikallisten asukkaiden ja tekijöiden kanssa.
Be Part-hanke, kuvituskuva Unsplash

BE PART kehittää ja levittää taiteellista kanssatekijyyttä

Hankkeen ytimessä on 10 osallistuvan taiteen prosesseihin keskittyvää kenttäprojektia. Sen lisäksi järjestetään taiteilijaresidenssejä, yleisötapahtumia sekä työpajoja. Näiden lisäksi järjestetään 4 kansainvälistä kokousta, joissa keskitytään hankkeen neljään avainaiheeseen: valtaan, politiikkaan, tilaan ja yleisöön.

BE PART -hankkeen perimmäisenä päämääränä on saada aikaan todellisia muutoksia sekä taiteentekemisen että kansalaisyhteiskunnan parissa, edistämällä avoimuutta ja osallisuutta tämänhetkisessä epävarmassa ja jakavassa poliittisessa ilmapiirissä, sekä sosiaalisessa ja ekologisessa ympäristössä.

Hankkeen tavoitteet:

  • luoda uusia käytäntöjä yhteisölliseen kulttuurin luomiseen
  • tutkia taidetta ja kulttuuria erilaisten teemojen kautta.

Perustiedot:

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 01.10.2019 - 30.09.2023

EU-tuki: 1 448 000 euroa

Hanketyyppi: Suuri yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: https://beyondparticipation.eu/

Hanketta koordinoi Santarcangelo Dei Teatri Italiasta.

Hankepartnereina ovat Cork Mid-Summer Festival Irlannista, Kiasma-teatteri Suomesta, New Theatre Institute of Latvia, Festival de Marseille Ranskasta, CITY OF WOMEN – Association for the Promotion of Women in Culture Sloveniasta, The Scottish Sculpture Workshop Iso-Britanniasta, Artsadmin Iso-Britanniasta ja Kunstencentrum Vooruit Belgiasta.
EU:n lippu, Luova Eurooppa