Big Pulse Dance Alliance (BPDA) on kahdentoista tanssifestivaalin hanke, jonka tavoitteena on kehittää ja vahvistaa nykytanssin kenttää Euroopassa.
Nainen tanssii rakennuksen katolla, taustalla näkyy tiiliseinää ja kolme ikkunaa.

BPDA tukee uusia tuotantoja, etsii kykyjä ja edistää johtamiskäytäntöjä tanssin alalla

Eurooppalainen tanssikenttä koostuu pääosin pienistä ja keskisuurista tuotannoista. BPDA tukee koreografeja heidän siirtymässään pieniltä ja keskisuurilta lavoilta kohti suurempia näyttämöitä ja suurempia esitystiloja. Hanke tukee vuosittain 2-3 koreografia kahden tuotantolinjan kautta: näyttämöteosten parissa ja julkisiin tiloihin luoduissa teoksissa.

Julkisen tilan tuotantolinja rohkaisee erityisesti uusien konseptien kehittelyyn ja sellaisiin kansainvälisen kiertuetoiminnan työskentelymalleihin, joissa otetaan mukaan myös paikallisyhteisöt.

BPDA vahvistaa myös taiteilijoiden ja kulttuurialan työskentelykykyä. Taiteellista johtajuutta ja projektinhallintaa kehitetään johtamisohjelman avulla. Hankkeessa myös määritellään työkaluja, joiden avulla voidaan vastata tanssikentän työympäristön haasteisiin. Paikalliset taiteilijat ja muut keskeiset sidosryhmät tulevat tapaamaan toisiaan paikallisten Pulse-hankkeiden yhteydessä keskustellakseen tärkeimmistä oivalluksista ja olennaisimmista tanssisektoriin sekä paikalliseen festivaalikenttään liittyvistä teemoista.

Hankkeen tavoitteet:

  • monipuolistaa isojen näyttämöjen ohjelmistoa
  • tavoittaa paremmin suuri yleisö ilmaisten, julkisiin tiloihin vietävien esitysten avulla
  • rakentaa kestävämpää ja vakaampaa tanssikenttää kehittämällä uudenlaisia kiertuetoiminnan työskentelymalleja sekä vahvistamalla alan toimijoiden osaamista
  • pitkän aikavälin tavoitteena on luoda vilkas ja pitkäkestoinen verkosto Euroopan tanssifestivaalien välille.

Perustiedot:

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 15.10.2020-14.10.2024

EU-tuki: 2 000 000 euroa

Hanketyyppi: suuri yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: http://www.bigpulsedance.eu/

Hanketta koordinoi Tanz im August  (HAU Hebbel am Ufer) Saksasta.

Hankkeen partnerit ovat Dance Umbrella Isosta-Britanniasta, Dublin Dance Festival Irlannista, Julidans Alankomaista, Lithuanian Dance Information Centre / New Baltic Dance Liettuasta, One Dance Week Bulgariasta, Recontres Chorégraphiques Internationals de Seine-Saint-Denis Ranskasta, Zodiak - Center for New Dance Suomesta, Festival Sismògraf / Arts es`cniques OlotCultura Espanjasta, Tanec Praha z.ú. Tsekeistä, CODA Norjasta ja Danscentrum Ruotsista.

EU:n lippu, Luova Eurooppa