Hankkeessa tuetaan taidealan oppilaitoksista kohti ammattilaisuraansa suuntaavia nuoria valokuvataiteilijoita. Hanke etsii näitä kykyjä, tukee heidän kehittymistään ja luo heille yhteyksiä tunnettuihin taiteilijoihin ja kansainvälisesti tunnustettuihin valokuvaajiin.
BredaPhoto -hanke, Luova Eurooppa

Täsmätukea uusille lahjakkaille valokuvataiteen tekijöille

Hankkeen tavoitteena on kyvykkäiden, tulevien valokuvataiteen ammattilaisten etsimisen lisäksi antaa heille mahdollisuus esitellä osaamistaan ja tukea heitä urallaan. Tavoitteen saavuttamiseksi on kehitetty yhteistyömalli alan koulujen kanssa, ensin Hollannissa ja Belgiassa, ja sittemmin Saksassa, Tšekissä, Suomessa ja Unkarissa. Yhdessä 7 taidealan oppilaitoksen kanssa hanke saa jatkuvuutta ja vaikuttavuutta. Hankkeessa toteutetaan 26 nuoren taiteilijan näyttelyt. BredaPhoto on kansainvälinen festivaali, jolla on arviolta 160 000 vuotuista kävijää.

Hankkeen tavoitteet:

  • kehittää taidealan yhteistyötä korkeakoulujen kanssa
  • tukea nousevia taiteilijoita ja esitellä heidän osaamistaan
  • yhteistyömallin levittäminen ja alan kehittäminen.

Perustiedot:

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 04.10.2019 – 03.10.2023

EU-tuki: 200 000 euroa

Hanketyyppi: Pieni yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: www.bredaphoto.nl/program/talent

Hanketta koordinoi BredaPhoto Hollannista.

Hankepartnereina ovat LAB-ammattikorkeakoulu Suomesta, Hogeschool Gent Belgiasta, Luca School of Arts Belgiasta, Moholy-Nagy University of Art and Design Unkarista, FH Bielefeld Saksasta, Avans University of Applied Sciences Alankomaista ja Artesis Plantijn University College Antwerp Belgiasta.

EU:n lippu, Luova Eurooppa