Hankkeessa halutaan lisätä yhteisötaiteen parissa työskentelevien taiteilijoiden työmahdollisuuksia, kansainvälistä liikkuvuutta ja osaamisen jakamista. Samaan aikaan tarkoituksena on saavuttaa uusia yleisöjä ja kanavia yhteisötaidekäytännöille ja yhteisötaiteen eri muodoille.
Collab Arts Partnership Programme -hanke, Luova Eurooppa

Yhteisötaide lähemmäs erilaisia yhteisöjä kansainvälisessä residenssitoiminnassa

Hankkeessa tutkittiin yhteisötaiteen tekemistä visuaalisen taiteen, teatterin, esitystaiteen, musiikin ja arkkitehtuurin parissa ja moninaisten yleisöjen kanssa. Ammattilaisille suunnatut työpajat tarjosivat taiteilijoille mahdollisuuden laajentaa osaamisaluettaan ja oppia uusia tapoja toimia erilaisissa yhteisöissä. Työpajoja seurasi residenssijaksot, joiden aikana taiteilijat työskentelivät paikallisten yhteisöjen kanssa. Hankkeen viimeisenä vuonna taiteilijat toteuttivat tilausteokset.

Hankkeen tavoitteet:

  • lisätä kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia yhteisötaiteilijoille
  • tehdä yhteisötaidetta monenlaisten, eri-ikäisten ja erilaisiin vähemmistöihin kuuluvien yleisöjen kanssa
  • rakentaa yhteistyötä erikokoisten taidealan organisaatioiden välille.

Perustiedot:

Hankeaika: 12.11.2014–27.09.2018

EU-tuki: 1 425 030 euroa

Hanketyyppi: Suuri yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: https://www.cappnetwork.com/

Hanketta koordinoi C.A.F.E. Limited Irlannista

Hankepartnereina ovat Kunsthalle Osnabrück Saksasta, Tate Liverpool Iso-Britanniasta, Live Art Development Agency Iso-Britanniasta, Mediakulttuuriyhdistys M-Cult Suomesta, Agora Collective Saksasta, Hablar En Arte Espanjasta, Ludwig Múzeum Unkarista ja Heart of Glass St. Helens LTD Iso-Britanniasta.