EXCITE vie nuoria eurooppalaisia musiikintekijöitä maailmalle. Nuorten artistien uramahdollisuuksia edistetään mm. kansainvälisten esiintymismahdollisuuksien, musiikkiteollisuuden kontaktien ja biisileirien avulla. Tavoitteena on tarjota osallistujille entistä parempia mahdollisuuksia toimia kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla.
Mies soittaa kitaraa, toinen katsoo vieressä. Kuvituskuva

EXCITE rakentaa verkostoja nuorille musiikintekijöille

Hanke rakentuu kymmenen musiikkifestivaalin luoman ytimen ympärille. Lisäksi ketjuun kuuluu neljä yhteistyökumppanifestivaalia ja -konferenssia Portugalista, Espanjasta, Sloveniasta ja Puolasta. Hankkeessa kuratoidaan myös yhden lavan ohjelmisto yhteistyöfestivaalilla Saksassa. EXCITE tuottaa biisileirejä yhdessä kansainvälistä mainetta nauttivien laulunkirjoittajien ja tuottajien kanssa. Toimintaan integroidaan myös musiikkialan infrastruktuurin toimijoita, kuten managereita, levy-yhtiöitä, julkaisijoita, välitysagentuureja sekä promoottoreita.

Hankkeen tavoitteet:

  • kehittää nuorten musiikkiartistien uraa kansainvälisten esiiintymismahdollisuuksien avulla
  • tarjota osallistujille sekä vertaisoppimista että osaamisen kehittämistä yhdessä musiikkimaailman asiantuntijoiden kanssa
  • luoda osallistujille verkostoja ja yhteyksiä musiikkiteollisuuteen sekä saada heidät musiikkimarkkinoille aiemmin ja laajemmalla yleisöpohjalla

Perustiedot:

Hankeaika: 20.11.2017-19.11.2019

EU-tuki: 198 492 euroa

Hanketyyppi: Pieni yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: https://www.excitemusic.eu/

Hankkeen koordinaattorina toimii KulturUngdom Ruotsista.

Hankkeen partnereita ovat Poppunt Belgiasta, The Ironworks Venue Limited Iso-Britanniasta, Sorf Sornorsk Kompetansesenter For Musikk Norjasta, Rockcity Hamburg EV Saksasta, ORA – Organisation Af Rytmiske Amatormusikere Tanskasta, Music:LX Association sans But Lucratif Luxembourgista, Stichting Fries Productiehuis Popcultuur Alankomaista ja Tampereen ammattikorkeakoulu Suomesta.