Festivallinks -hanke tuo yhteen viisi pieni- ja keskikokoista musiikkifestivaalia Euroopan eri kolkista. Viiden "liikkeen" avulla festivaalipartnerit tekevät yhteistyötä saadakseen toimintansa entistä kävijäkeskeisemmäksi, kestävämmäksi ja yleisöpohjaltaan monimuotoisemmaksi.
Festivallinks -hanke. Yhdessä Villassa / Together at the Villa -esitys

Pienten ja keskisuurten festivaalien yleisötyö kehittyy yhteistyössä

Hanke rakentuu viiteen vaiheeseen eli "liikkeeseen", joiden tavoitteena on muuttaa festivaalien toimintaa entistä kävijäkeskeisemmäksi, monimuotoisemmaksi ja kestävämmäksi. Ensimmäisessä vaiheessa festivaalit kartoittavat nykytilannettaan ja asettavat selkeät tavoitteet kehittämistyölle. Sen jälkeen festivaalipartnerit osallistuvat konferenssiin Budapestissä, jossa erilaisia ideoita testataan käytännössä koeyleisöillä. Siellä hyväksi havaitut käytännöt viedään oman organisaation toimintaan. Käytäntöjen toimivuutta tutkitaan, kun partnerit vierailevat toistensa festivaaleilla. Loppuvaiheessa käytäntöjen vaikutuksia arvioidaan ja vertaillaan sekä pohditaan miten ne ovat sovellettavissa muihin maihin, organisaatioihin ja yleisötyyppeihin. Lisäksi tuloksia levitetään, jotta uusi tieto saavuttaa ja hyödyttää koko sektoria.

Hankkeen tavoitteet

  • luoda työkalu yleisötyöhön pienille ja keskisuurille festivaaleille (ARTSCORE)
  • kehittää jokaisen festivaaliorganisaation toimintaa yleisökeskeisemmäksi
  • kokeilla ja selvittää hyviä ja laajemmin levitettäviä käytäntöjä ja innovaatioita yleisötyöhön.

Perustiedot:

Hankeaika: 01.06.2018 – 30.11.2020

EU-tuki: 200 000 euroa

Hanketyyppi: Pieni yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: https://www.festivallinks.eu/

Hanketta koordinoi Lustr B.V. Hollannista.

Hankkeessa partnereina toimivat Association Sorru in musica Ranskasta, Stichting Bach Festival Dordrecht Saksasta, Obshtina Varna Puolasta, Auditorio y Teatro de Las Palmas de Gran Canaria Espanjasta ja Hiljaisuus-festivaali Suomesta.