Kansainvälistymisrahoitus

Culture Helps -apurahat (mental health support)

Kulttuuri Luova Eurooppa
Tila
Haettavissa
Hakuaika
28.6.2024 – 31.7.2024 klo 23:59
Hakulomake

Culture Helps (2023-2025) on EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama hanke, joka tarkoitus on auttaa Venäjän hyökkäyssodan vuoksi kotinsa tai kotimaansa jättämään joutuneita ukrainalaisia. Culture Helps jakaa rahoitusta eteenpäin erilaisina avustuksina ja on nyt avannut viidennen hakukierroksen apurahoille ukrainalaisten sotapakolaisten mielenterveyden tukemiseen. Yhteensä hakukierroksella rahoitetaan noin 20 hakemusta. 

Mihin tukea voi hakea?

Culture Helps: Individual grants for mental health support -rahoitusta voi hakea mielenterveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen henkilöille, jotka ovat Venäjän hyökkäyssödan vuoksi joutuneet vaihtamaan asuinpaikkaa Ukrainan sisällä tai jättämään kokonaan kotimaansa. 

Tuen tarkoitus on auttaa säilyttämään tai palauttamaan työkyky. Apurahaa voi hakea esimerkiksi psykologin tapaamisten tai taideterapian kustannuksiin. Sen sijaan esimerkiksi lääkkeitä tai lääkinnällisiä toimenpiteitä apurahalla ei voi kattaa. 

Kenelle?

Rahoitusta voivat hakea 18 vuotta täyttäneet, Ukrainassa asuvat tai sieltä toiseen EU:n Luova Europpa -ohjelmaan osallistuvaan maahan  paenneet kulttuurituottajat, taiteilijat tai aktivistit, jotka parhaillaan työskentelevät ukrainalaisten sotapakolaisten (erityisesti perheiden ja lasten) kanssa.

Hakuaika

Hakuaika päättyy 31.7.2024 klo 23.59 Suomen aikaa. Tulokset julkaistaan viimeistään 28.8.2024.

Culture Helps avaa vuosina 2023-2024 seitsemän samansisältöistä apurahahakua. Tämä on järjestyksessään viides apurahahaku. 

Kuinka suuri avustus on?

Apurahaa voi hakea 200 - 1000 €. 

Hakukierroksella tuetaan 20 hakemusta. Apurahoista 80 % myönnetään Ukrainassa toimiville hakijoille ja 20 % muihin Luova Eurooppa -ohjelmamaihin. 

Hakuprosessi

Hakemus tehdään englanniksi tai ukrainaksi sähköisellä lomakkeella. Linkki mallilomakkeeseen löytyy alta. 

Teknisissä ongelmissa hakemuksen jättäminen oma mahdollista myös sähköpostitse (ota ensin yhteyttä osoitteeseen culture_helps(at)insha-osvita.org).

Lisätietoja ja tilaisuudet

Hakijoiden neuvonnasta vastaavat Culture Helps -kattohankkeen vastuutahot Insha Osvita Ukrainasta ja zusa Saksasta.

Kysymyksiä voi lähetää englanniksi tai ukrainaksi osoitteeseen culturehelps(at)insha-osvita.org.

Tiistaina 9.7. klo 16 järjestetään Zoom-webinaari apurahan hakemisesta kiinnostuneille. Ilmoittautumislinkki tilaisuuteen löytyy alta.