Hyppää pääsisältöön

Luova Eurooppa 2021-2027


EU:n Luova Eurooppa tukee av-alan, kulttuurin ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä — tervetuloa tutustumaan sen mahdollisuuksiin!

Luova Eurooppa (2021-2027) on EU:n rahoitusohjelma, joka tarjoaa kulttuurin, luovien alojen ja audiovisuaalisen alan organisaatioille ja ammattilaisille mahdollisuuksia eurooppalaiseen yhteistyöhön ja toiminnan kehittämiseen. Ohjelman budjetti seitsemälle vuodelle on 2,4 miljardia euroa.

Ohjelmassa on kolme osiota — Kulttuurin ja Median alaohjelmat sekä monialainen toimintalinja, joista näiden alojen ja uutismedian toimijat voivat hakea rahoitusta vuosittaisilla hakukierroksilla. 

Kulttuurin alaohjelma on suunnattu kulttuurialalle ja luoville aloille. Tukea myönnetään eurooppalaisille yhteistyöhankkeille, foorumeille ja verkostoille, kaunokirjallisuuden levitykseen sekä taiteilijoiden ja alan ammattilaisten liikkuvuuteen. Näiltä sivuilta löydät lisätietoja ohjelman mahdollisuuksista kulttuurin ja luovien alojen sekä uutismedian toimijoille. Opetushallitus neuvoo sinua näiden tukien hakemisessa.

Tutustu Luovaan Eurooppaan

Mikä on Luova Eurooppa -ohjelma?

Mikä on Luova Eurooppa -ohjelma?

Luova Eurooppa -ohjelma pähkinänkuoressa.

Ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen

Ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen

Luova Eurooppa -yhteyspiste auttaa ja neuvoo hakijoita. Kysy meiltä lisää ohjelmasta ja rahoituksen hakemisesta!

Näin onnistut Luova Eurooppa -hakuprosessissa

Näin onnistut Luova Eurooppa -hakuprosessissa

Suunnitteletko rahoituksen hakemista? Tältä sivulta löydät keskeiset vinkit hakuprosessissa onnistumiseen ja sopivien kumppaneiden löytämiseen.

Hankepankki

Hankepankki

Tutustu hankkeisiin, joihin suomalaiset ovat vuosina 2014-2020 osallistuneet.

Millaista rahoitusta on tarjolla Kulttuurin alaohjelmassa?

Yhteistyöhankkeet

Yhteistyöhankkeet

Yhteistyöhankkeissa toteutat uusia sisältöjä ja toimintamalleja, verkostoidut ja opit uutta yhdessä muiden eurooppalaisten toimijoiden kanssa.

Kaunokirjallisuuden levityshankkeet

Kaunokirjallisuuden levityshankkeet

Luova Eurooppa -ohjelmasta on mahdollista hakea rahoitusta eurooppalaisen kaunokirjallisuuden kääntämiseen, julkaisuun, levitykseen ja markkinointiin.

Eurooppalaiset foorumit

Eurooppalaiset foorumit

Foorumin jäsenenä voit tarjota Luova Eurooppa -ohjelman tuella esiintymis- ja kansainvälistymismahdollisuuksia uransa alkuvaiheessa oleville eurooppalaisille taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille.

Eurooppalaiset verkostot

Eurooppalaiset verkostot

Luovan Euroopan tukemat verkostot tarjoavat jäsenilleen mahdollisuuksia vahvistaa kansainvälistä toimintaa sekä sopeutua toimintakentän muutoksiin.

Kulttuurialan liikkuvuustuki

Kulttuurialan liikkuvuustuki

Culture Moves Europe rahoittaa taiteen ja kulttuurin ammattilaisten liikkuvuutta Euroopassa. Taiteilijat ja muut kulttuurialan ammattilaiset sekä pienet ryhmät voivat hakea ohjelmasta liikkuvuusapurahaa. Residenssiorganisaatiot voivat hakea ohjelmasta rahoitusta residenssien järjestämiseen.

Näin haet rahoitusta

Näin haet rahoitusta

Tältä sivulta löydät ohjeita Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksen hakuun. Tukea haetaan sähköisellä hakemuksella suoraan Brysselistä.

Luova Eurooppa -teemat

Luova Eurooppa -teemat

Tältä sivulta löydät ohjelman painopisteisiin liittyviä inspiroivia hanke-esimerkkejä, tietoresursseja sekä EU-rahoitteisen toiminnan myötä syntyneitä hyviä käytäntöjä, oppaita ja malleja.

Millaista rahoitusta on tarjolla Monialaisessa toimintalinjassa?

Creative Innovation Lab -hankkeet

Creative Innovation Lab -hankkeet

Hankkeissa voit luoda av-alan, kulttuurin ja muiden luovien alojen välisenä yhteistyönä innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat helposti monistettavissa ja joissa on markkinapotentiaalia.

Tuki uutismedialle

Tuki uutismedialle

Uutismedia-alalle myönnetään tukea mm. medialukutaidon ja sananvapauden edistämiseen sekä disinformaation vastaiseen työhön.

Hyödyllisiä tiedonlähteitä

Creatives Unite -sivusto

Creatives Unite -sivusto

creativesunite.eu

Euroopan kulttuuri- ja luovien alojen ratkaisuja, hyviä käytäntöjä ja aloitteita koronakriisistä selviytymiseksi yhdessä.

Euroopan komission hanketietokanta

Euroopan komission hanketietokanta

culture.ec.europa.eu

Tutustu Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamaan toimintaan! Tietokannasta löydät kaikki rahoituskauden 2012-2020 hankkeet, verkostot ja foorumit.

CulturEU -rahoitusopas

CulturEU -rahoitusopas

culture.ec.europa.eu

Kaikki EU:n rahoitusmahdollisuudet yhdessä osoitteessa.

So you need money! -rahoitusopas

So you need money! -rahoitusopas

creativesunite.eu

Creative FLIP-hankkeen kulttuurin ja luovien alojen rahoitusopas tarjoaa rahoitustietoa ja kokoaa julkisen sekä yksityisen sektorin rahoitusmahdollisuuksia yhteen osoitteeseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeemme ilmestyy 8-10 kertaa vuodessa.
Löydä hankekumppanit
Luova Eurooppa perustuu kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaisten toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Tältä sivulta löydät vinkkejä kumppaneiden löytämiseen.
Kansallinen vastinraha
Luovan Euroopan yhteistyöhankkeisiin osallistuvat suomalaisorganisaatiot voivat hakea Opetushallituksesta osarahoitusta hankkeiden toteuttamiseen. Hakuaika on vuosittain syksyllä.

Haluatko tietää lisää Luovasta Euroopasta?


Kiinnostuitko Luova Eurooppa -ohjelman rahoitusmahdollisuuksista, mutta et löytänyt sivuilta etsimääsi tietoa? Tai onko sinulla hankeidea, jonka sopivuudesta ohjelmaan haluat keskustella jonkun kanssa?

Ole meihin yhteydessä - autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä!