Hyppää pääsisältöön

Luova Eurooppa 2021-2027


EU:n Luova Eurooppa -ohjelma tukee audiovisuaalisen alan sekä kulttuurin ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä. Opetushallitus neuvoo sinua Kulttuurin alaohjelman rahoituksen hakemisessa.

Luova Eurooppa -ohjelma tarjoaa kulttuurin, av-alan ja luovien alojen organisaatioille ja ammattilaisille mahdollisuuksia eurooppalaiseen yhteistyöhön ja toiminnan kehittämiseen. Lisäksi ohjelman toimilla edistetään tiedotusvälineiden moniarvoisuutta ja sananvapautta sekä medialukutaitoa. Näiltä sivuilta saat lisätietoja Luovan Euroopan Kulttuurin alaohjelman mahdollisuuksista.

Tutustu Luovaan Eurooppaan

Mikä on Luova Eurooppa -ohjelma?

Mikä on Luova Eurooppa -ohjelma?

Luova Eurooppa -ohjelma pähkinänkuoressa.

Ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen

Ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen

Luova Eurooppa -yhteyspiste auttaa ja neuvoo hakijoita. Kysy meiltä lisää ohjelmasta ja rahoituksen hakemisesta!

Näin onnistut Luova Eurooppa -hakuprosessissa

Näin onnistut Luova Eurooppa -hakuprosessissa

Suunnitteletko rahoituksen hakemista? Tältä sivulta löydät keskeiset vinkit hakuprosessissa onnistumiseen ja sopivien kumppaneiden löytämiseen.

Hankepankki

Hankepankki

Tutustu hankkeisiin, joihin suomalaiset ovat vuosina 2014-2020 osallistuneet.

Luova Eurooppa -teemat

Luova Eurooppa -teemat

Tältä sivulta löydät ohjelman painopisteisiin liittyviä inspiroivia hanke-esimerkkejä, tietoresursseja sekä EU-rahoitteisen toiminnan myötä syntyneitä hyviä käytäntöjä, oppaita ja malleja.

Millaista rahoitusta on tarjolla Kulttuurin alaohjelmassa?

Yhteistyöhankkeet

Yhteistyöhankkeet

Yhteistyöhankkeissa toteutat uusia sisältöjä ja toimintamalleja, verkostoidut ja opit uutta yhdessä muiden eurooppalaisten toimijoiden kanssa.

Kaunokirjallisuuden levityshankkeet

Kaunokirjallisuuden levityshankkeet

Luova Eurooppa -ohjelmasta on mahdollista hakea rahoitusta eurooppalaisen kaunokirjallisuuden kääntämiseen, julkaisuun, levitykseen ja markkinointiin.

Eurooppalaiset foorumit

Eurooppalaiset foorumit

Foorumin jäsenenä voit tarjota Luova Eurooppa -ohjelman tuella esiintymis- ja kansainvälistymismahdollisuuksia uransa alkuvaiheessa oleville eurooppalaisille taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille.

Eurooppalaiset verkostot

Eurooppalaiset verkostot

Luovan Euroopan tukemat verkostot tarjoavat jäsenilleen mahdollisuuksia vahvistaa kansainvälistä toimintaa sekä sopeutua toimintakentän muutoksiin.

Kulttuurialan liikkuvuustuki

Kulttuurialan liikkuvuustuki

Culture Moves Europe tukee yksittäisten taiteilijoiden, kulttuurialan ammattilaisten sekä pienten ryhmien liikkuvuusmahdollisuuksia ja kansainvälistä yhteistyötä. Vuodesta 2023 alkaen tukea myönnetään myös residensseille.

Näin haet rahoitusta

Näin haet rahoitusta

Tältä sivulta löydät ohjeita Luova Eurooppa -ohjelman rahoituksen hakuun. Tukea haetaan sähköisellä hakemuksella suoraan Brysselistä.

Millaista rahoitusta on tarjolla Monialaisessa toimintalinjassa?

Creative Innovation Lab -hankkeet

Creative Innovation Lab -hankkeet

Hankkeissa voit luoda av-alan, kulttuurin ja muiden luovien alojen välisenä yhteistyönä innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat helposti monistettavissa ja joissa on markkinapotentiaalia.

Tuki uutismedialle

Tuki uutismedialle

Uutismedialle myönnetään tukea mm. journalismin ja medialukutaidon edistämiseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeemme ilmestyy 8-10 kertaa vuodessa.
Löydä hankekumppanit
Luova Eurooppa perustuu kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaisten toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Tältä sivulta löydät vinkkejä kumppaneiden löytämiseen.
Kansallinen vastinraha
Luovan Euroopan yhteistyöhankkeisiin osallistuvat suomalaisorganisaatiot voivat hakea Opetushallituksesta osarahoitusta hankkeiden toteuttamiseen. Hakuaika on vuosittain syksyllä.

Euroopan kulttuuripääkaupungit

Euroopan kulttuuripääkaupungit

Luova Eurooppa rahoittaa myös Euroopan kulttuuripääkaupunkeja. Suomesta kulttuuripääkaupunkeina ovat toimineet Helsinki ja Turku. Seuraavan kerran kulttuuripääkaupunkina toimii Oulu vuonna 2026.

Vuoden 2022 kulttuuripääkaupungit

ec.europa.eu

Vuoden 2022 kulttuuripääkaupunkeja ovat Luxemburgin Esch, Liettuan Kaunas ja Serbian Novi Sad. Lue näistä ja tulevista kaupungeista lisää Euroopan komission sivuilta.

Euroopan kulttuuriperintötunnus

Mikä on Euroopan kulttuuriperintötunnus?

www.museovirasto.fi

Luova Eurooppa rahoittaa Euroopan kulttuuriperintötunnusta, joka voidaan myöntää EU:n sisällä Euroopan historian, kulttuurin ja yhdentymisen kannalta keskeisille kohteille. Museovirasto vastaa tunnuksen koordinoinnista Suomessa.

Creatives Unite -sivusto

creativesunite.eu

Creatives Unite -sivusto kokoaa jakoon Euroopan kulttuuri- ja luovien alojen ratkaisuja, hyviä käytäntöjä ja aloitteita koronakriisistä selviytymiseksi yhdessä.

Euroopan komission hanketietokanta

ec.europa.eu

Tutustu Luova Eurooppa -ohjelman rahoittamaan toimintaan! Tietokannasta löydät kaikki rahoituskauden 2012-2020 hankkeet, verkostot ja foorumit.