Hyppää pääsisältöön

Luova Eurooppa 2021-2027


EU:n Luova Eurooppa tukee av-alan, kulttuurin ja luovien alojen eurooppalaista yhteistyötä — tervetuloa tutustumaan sen mahdollisuuksiin!

Luova Eurooppa (2021-2027) on EU:n rahoitusohjelma, joka tarjoaa kulttuurin, luovien alojen ja audiovisuaalisen alan organisaatioille ja ammattilaisille mahdollisuuksia eurooppalaiseen yhteistyöhön ja toiminnan kehittämiseen. Ohjelman budjetti seitsemälle vuodelle on 2,4 miljardia euroa.

Ohjelmassa on kolme osiota — Kulttuurin ja Median alaohjelmat sekä monialainen toimintalinja, joista näiden alojen ja uutismedian toimijat voivat hakea rahoitusta vuosittaisilla hakukierroksilla. 

Kulttuurin alaohjelma on suunnattu kulttuurialalle ja luoville aloille. Tukea myönnetään eurooppalaisille yhteistyöhankkeille, foorumeille ja verkostoille, kaunokirjallisuuden levitykseen sekä taiteilijoiden ja alan ammattilaisten liikkuvuuteen. Näiltä sivuilta löydät lisätietoja ohjelman mahdollisuuksista kulttuurin ja luovien alojen sekä uutismedian toimijoille. Opetushallitus neuvoo sinua näiden tukien hakemisessa.