Kuvituskuva: Oppilaat tekemässä iPadilla käsityön dokumentointia

Tälle sivulle on koottu käsityön opetukseen liittyviä koulutusdiastoja

 

Diasto esitettiin koulutuksenjärjestäjän tilauskoulutuksessa keväällä 2022. Diastoa on päivitetty vuonna 2023 6. vuosiluokan lukuvuosiarviointia käsittelevillä ohjeilla.


Diasto esitettiin 16.11.2023 taide- ja taitoaineiden 6. vuosiluokan lukuvuosiarvioinnin koulutuksen yhteydessä.


Käsityön oppimis- ja työympäristön suunnitteluopas -verkkosivusto on julkaistu keväällä 2023. Sivustoa on esitelty tarkemmin käsityön pedagogisten opettajajärjestöjen (TAO r.y. ja TOL ry.) syyspäivillä syksyllä 2023


Diasto on esitetty keväällä 2023 taide- ja taitoaineiden sekä valinnaisten aineiden arviointia käsittelevässä koulutuksessa. Koulutuksessa käsiteltiin yleisiä arvioinnin linjauksia ja yleisiä taide- ja taitoaineiden arviointiin liittyviä kysymyksiä. Koulutus keskittyi enimmäkseen päättövaiheen arviointiin, mutta muutamassa kohden on esillä myös 6. vuosiluokan lukuvuosiarvioinnin kysymyksiä.


Diasto on esitetty Puolan suurlähetystön etätilaisuudessa keväällä 2021. Tilaisuudessa esiteltiin Suomalaisen perusopetuksen käsityön järjestämistä.


Diasto ohjaa käsityöoppiaineen ja siihen liittyvien taide- ja taitoaineiden valinnaisten tuntien sekä valinnaisten aineiden järjestämistä paikallisesti.

Diastoa on päivitetty vuonna 2023 mm. uusimmalla tuntijakotiedolla.