Tervetuloa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen ajankohtaisia teemoja käsitteleviin webinaareihimme kevään ja syksyn aikana.
Opettajia pöytien ääressä.

Opetushallituksen Perusopetus ja varhaiskasvatus -yksikkö järjestää vuonna 2023 koulutuswebinaarien sarjan, jossa tarkastellaan opetussuunnitelmien perusteiden pohjalta ajankohtaisia teemoja niin varhaiskasvatuksessa kuin esi- ja perusopetuksessakin.  

Kasvatuksen ja koulutuksen saralla on tapahtunut monia muutoksia viime vuosina: Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin on päivitetty lapsen tuen asiat vuonna 2022. Perusopetussuunnitelman perusteisiin 2014 on tullut kymmenkunta päivitystä viime vuosina, ja elokuussa 2023 tulee voimaan opiskeluhuoltoon, sitouttavaan kouluyhteisötyöhön ja kuudennen vuosiluokan lukuvuosiarviointiin liittyviä perustepäivityksiä. Webinaarisarjan avulla on tarkoitus tukea opetussuunnitelmien toimeenpanoa käytännössä ja luoda kokonaiskuvaa kasvatukseen ja opetukseen liittyvistä teemallisista kokonaisuuksista.  

Webinaareissa käsitellään muun muassa seuraavia teemoja: toimintakulttuurin kehittäminen, inkluusio ja sen johtaminen, laaja-alainen osaaminen, kielitietoinen opetus ja monilukutaito ja oppimisympäristöt. Lisäksi ilmoitamme lähiaikoina oppilaan oppimisen ja osaamisen arviointia ja kuudennen vuosiluokan lukuvuosiarvioinnin kriteereitä koskevien webinaarien ajankohdista. 

Webinaarit järjestetään Teamsissa iltapäivisin. Tilaisuudet tallennetaan ja julkaistaan tällä sivulla, jotta aiheisiin on mahdollista palata myöhemminkin, vaikkapa henkilöstön kokouksissa.  

Ilmoittautumisen yhteydessä voit jättää asiantuntijoillemme kysymyksiä, joihin toivoisit saavasi vastauksia webinaarissa.

Pääset liittymään webinaareihin alla olevista linkeistä noin 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua.