Uskonnollisten yhdyskuntien kanssa tehtävässä yhteistyössä huomioidaan Opetushallituksen ohje perusopetuksen uskonnon ja elämänkatsomustiedon sekä esiopetuksen katsomuskasvatuksen järjestämisestä sekä uskonnollisista tilaisuuksista esi- ja perusopetuksessa.
Uskonnon opetukseen kuuluvat vierailijat ja vierailut eri kohteisiin. Koulun ulkopuoliset asiantuntijat ja oppimisympäristöt tukevat monipuolista työskentelyä ja oppimisen iloa.

Kuva:
Satu Haavisto
Koulun ja uskonnollisen yhdyskunnan yhteistyö
Oppilaitoksen ja evankelis-luterilaisen kirkon yhteistyö
Suomen evankelis-luterilainen kirkko on kehittänyt neljän korin mallin, joka auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan kunnan sivistystoimen ja seurakunnan välistä yhteistyötä. Kullakin korilla on omat pelisäännöt ja yhteistyön muodot. Korit ovat 1) yleissivistävä opetus, 2) perinteiset juhlat, 3) uskonnolliset tilaisuudet ja 4) kasvun ja hyvinvoinnin tuki. Mallissa on otettu huomioon Opetushallituksen ohjeet.
Koulun ja ortodoksisen kirkon yhteistyö
Koulut voivat tehdä yhteistyötä Suomen ortodoksisen kirkon kanssa opetussuunnitelman perusteiden ja Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti. Ortodoksinen pappi voi osallistua esimerkiksi koulun perinteisiin juhliin tai uskonnollisiin tilaisuuksiin (esimerkiksi pääsiäinen ja palmusunnuntai). Seurakuntien yhteystiedot löytyvät Suomen ortodoksisen kirkon internetsivuilta. Kirkon sivustolla on myös materiaalia, jota voi hyödyntää opetuksessa (esim. Virtuaalikirkko).
Koulun ja katolisen kirkon yhteistyö
Katolinen kirkko Suomessa osallistuu aktiivisesti ekumeeniseen ja uskontojen väliseen yhteistyöhön. Yhteistyöstä ja sen kehittämisestä oppilaitosten kanssa vastaa ensisijaisesti Opetusosasto / Katolinen kirkko Suomessa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kehittämää korimallia voidaan soveltaa myös yhteistyöhön katolisen kirkon kanssa.