Hankkeessa perustetaan eurooppalainen äänitaiteilijoille suunnattujen residenssien verkosto. Näin rakennetaan uudenlaista vuoropuhelua eurooppalaisten äänitaiteilijoiden välille ja vahvistetaan äänitaiteen asemaa Euroopassa.
SOCCOS -hanke, Luova Eurooppa

Vahvistusta eurooppalaisen äänitaiteen asemaan verkostoihin panostamalla

Hanke rakentuu taiteilijaresidenssien ympärille. Jokainen hankeorganisaatio lähettää ja vastaanottaa äänitaiteilijan, joka työskentelee paikallisen yhteisön kanssa. Jotta residenssiin valitut kattaisivat myös seuraavan sukupolven äänitaiteilijoita, tarjotaan opiskelijaryhmille viikon mittaisia mikroresidenssejä.

Hankkeessa tehtävän tutkimuksen myötä kehitetään toimintaa ja vahvistetaan ääniresidenssien verkostoa. Jakamalla tuloksia verkossa ja yleisötapahtumissa saadaan sekä taiteilijoille että kokeilevalle taiteelle laajempaa näkyvyyttä.

Hankkeen tavoitteet:

  • lisätä äänitaiteilijoiden kansainvälistä näkyvyyttä
  • tukea paikallisia yhteisöjä
  • rakentaa pitkäaikaisen yhteistyön raamit sekä vahvistaa resursseja ja tutkimusta hankkeeseen osallistuvissa organisaatioissa.

Perustiedot:

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 01.10.2014–31.12.2016

EU-tuki: 199 692 euroa

Hanketyyppi: Pieni yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: http://www.soccos.eu/

Hanketta koordinoi Q-O2 Saksasta.

Hankepartnereina ovat Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski Puolasta, DISK – Initiative Bild & Ton e.V. Saksasta, Hai Art ry Suomesta ja Binaural – Associação Cultural de Nodar Portugalista.

EU-lippu, Luova Eurooppa