Uutinen

Pääjohtaja Heinonen vierailee Kiinassa – matkan teemana koulutusvienti ja yhteistyön tiivistäminen

Ajankohtaista
Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen vierailee Shanghaissa ja Hong Kongissa yhdessä Team Finland -delegaation kanssa 5.–9.3.2018. Matkan teemana on suomalaisen koulutusliiketoiminnan kasvu Kiinan markkinoilla.

Vierailu on jatkoa opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen syksyllä 2017 tekemälle matkalle. Matkaohjelma on osa Opetushallituksen koordinoiman Education Finland -koulutusviennin kasvuohjelman toimintaa.

Matkaan lähtee 12 koulutusvientiyritystä ja organisaatiota. Koulutusviejät edustavat useita eri sektoreita: oppimisympäristöjä, digitaalisia oppimisen ratkaisuja, koulutusmatkailua, oppisisältöjä sekä varhaiskasvatuksen ja korkeakoulutuksen palveluita.

Delegaatio tapaa matkan aikana sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioita, kuten Shanghain Education Council ja Hong Kong Education Bureau. Matkan erityisinä teemoina ovat kiinalaiset koulutusinvestoinnit ja tapaamiset sijoittajien kanssa.

Lisätietoja

Ohjelmajohtaja Lauri Tuomi, puh. 029 533 1667, lauri.tuomi [at] oph.fi

Education Finland -kasvuohjelma tarjoaa yrityksille, koulutuksen järjestäjille ja muille koulutusviennin toimijoille tietoa uusista liiketoimintamahdollisuuksista, kehittää vientiosaamista ja tekee suomalaista koulutusjärjestelmää näkyväksi maailmalla. Lisäksi ohjelmassa kehitetään uusia palvelukonsepteja yhdessä koulutusviennin toimijoiden kanssa.Opetushallitus vastaa ohjelman toteutuksesta. Ohjelmaa rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.