Uutinen

Koronaviruksen aiheuttamia rajoitustoimenpiteitä jatketaan 13.5.2020 saakka

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Taiteen perusopetus Vapaa sivistystyö Aikuiskoulutus Koronavirus
Opetushallitus on täsmentänyt ohjeistuksiaan aluehallintovirastojen ja valtioneuvoston päätösten mukaisesti.
Kuvituskuva, tyttö viittaa tunnilla

Valtioneuvosto on valmiuslain nojalla antanut uuden soveltamisasetuksen 6.4.2020 varhaiskasvatuksen sekä opetuksen ja koulutuksen järjestämisvelvollisuutta koskevista väliaikaisista rajoituksista. Lisäksi aluehallintovirastot ovat 8.4. päättäneet koulujen ja oppilaitosten tilojen sulkemisen jatkamisesta. Uusi asetus ja aluehallintovirastojen päätökset tulevat voimaan 14.4.2020.

Opetushallitus on täsmentänyt ohjeistuksiaan rajoitustoimia koskevien jatkopäätösten nojalla. Valmistelemme parhaillaan myös muuta tukimateriaalia poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen tueksi.

Löydät verkkosivuiltamme www.oph.fi/korona vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä muuta laajempaa ohjeistusta.

Aluehallintovirastojen antamat sulkemismääräykset mahdollistavat lähiopetuksen järjestämisen esiopetuksen oppilaille, perusopetuksen 1.–3. vuosiluokan oppilaille, erityisen tuen ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille sekä maahanmuuttajille järjestettävän, perusopetukseen valmistavan opetuksen oppilaille. Lisäksi tilojen käyttö on mahdollista eräissä tapauksissa opetuksen ja muun toiminnan sekä eräiden etuuksien ja palvelujen järjestämiseen myös muille oppilaille ja opiskelijoille. Poikkeuksiin voit tutustua tarkemmin aluehallintovirastojen verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Vaikka tilojen käyttö sallitaan tietyissä poikkeustapauksissa, on hallituksen suositus edelleen se, että myös lähiopetukseen oikeutetut oppilaat pysyvät kotona, jos siihen on mahdollisuus.