Uutinen

Opetushallituksen kautta työharjoitteluun ulkomaille

Ajankohtaista Korkeakoulutus Kansainvälinen harjoittelu Kansainvälistyminen
Opetushallituksen korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille tarkoitetut EDUFI-harjoittelupaikat ovat haussa 15.–29.9.2020.
Tyttöjä istuu opiskelemassa yliopistorakennuksen portailla kesällä.

Korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet voivat hakea harjoitteluun Suomen edustustoihin, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutteihin, Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteisiin ja kehitysyhteistyötä tekeviin järjestöihin. Harjoittelujaksot ovat noin 3–10 kuukauden pituisia ja ne alkavat alkuvuodesta 2021.

Koronapandemian takia tällä hakukierroksella on haussa tavallista vähemmän harjoittelupaikkoja.

EDUFI-harjoittelujaksoille voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Paikkoja on tarjolla hausta riippuen suomalaisorganisaatioissa ja kehitysyhteistyötä tekevissä järjestöissä ulkomailla sekä yrityksissä ja paikallisissa järjestöissä Venäjällä, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Harjoittelupaikkoihin valituille maksetaan Opetushallituksen apuraha. 

Työharjoittelu ulkomailla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua oman alan työtehtäviin. Työharjoittelu ulkomailla kehittää ammatillisen osaamisen lisäksi kielitaitoa ja kulttuurituntemusta. Harjoitteluaikana saadut kontaktit ja työkokemus ovat hyödyllisiä myös, kun opiskelija siirtyy opinnoista työelämään.

Tietoa paikoista, hakukriteereistä ja hakuprosessista löydät Opetushallituksen verkkosivuilta.