Uutinen

Opetushallitus tarjoaa tukimateriaalia opetuksen ja koulutuksen järjestäjille poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisessä

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Taiteen perusopetus Vapaa sivistystyö Aikuiskoulutus Koronavirus Opettajat ja kasvattajat Opetus ja ohjaus
Lähiopetuksen sijaan muun muassa ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään 13.4.2020 saakka mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla.
Kyniä ja paperia

Hallitus päätti 16.3.2020 poikkeuksellisista toimenpiteistä koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan toiminta. Koulut ja oppilaitokset siirtyvät korvaavaan opetukseen.

Opetushallitus on koostanut verkkosivuilleen tietoa eri koulutusasteille siitä, millaisia asioita poikkeuksellisissa opetusjärjestelyissä kannattaisi huomioida. Verkkosivuilta löydät lisätietoa muun muassa siitä, millaisia asioita opetuksen ja koulutuksen järjestäjien tulisi ottaa huomioon oppilaille, opiskelijoille ja huoltajille tehtävässä viestinnässä. Sivuille on koostettu kouluille ja oppilaitoksille käytännön vinkkejä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymiseen ja opetuksen järjestämiseen.

Opetushallitus julkaisee verkkosivuillaan keskiviikkona 18.3. kattavan infopaketin poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä. Tukimateriaali koskee kaikkia koulutusasteita.

Neuvonta

Opetushallitus vastaa koronavirukseen liittyviin kysymyksiin osoitteessa info [at] oph.fi virka-aikana klo 8.00–16.00. Neuvonta on tarkoitettu koulutuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille, kouluille, oppilaitoksille ja varhaiskasvatuksen toimijoille sekä kansainvälisissä hankkeissa mukana oleville organisaatioille ja henkilöille. Terveydenhuoltoon liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä terveydenhuollon ammattilaisiin ja tutustu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuihin.