Uutinen

Opetushallitus valmistautuu jo syyslukukauden ohjeistuksiin koronavirusepidemian osalta

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Koronavirus Koronajärjestelyjen purkaminen Opettajat ja kasvattajat
Ansaittu kesälomakausi on alkanut ja tilanne koronavirusepidemian osalta rauhoittunut. Valtioneuvosto päätti 15.6.2020, että valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käytöstä luovutaan ja poikkeusolot päättyvät tiistaina 16. kesäkuuta. Moni suositus viruksen leviämisen ehkäisemiseksi on kuitenkin edelleen voimassa.
Kirsikankukkia, kuvituskuva

Emme tiedä vielä, minkälaisessa tilanteessa syyslukukausi 2020 käynnistyy epidemian osalta. Opetushallitus valmistelee jo nyt ohjeistusta erilaisiin mahdollisiin tilanteisiin syyslukukautta ajatellen. Ajantasainen ohjeistus löytyy verkkosivuiltamme oph.fi/korona.

Julkaisemme päivitettyjä ohjeita ja tukimateriaaleja niiden valmistuttua, pääasiassa ennen lukukauden alkua heinä-elokuun vaihteessa. Osa ohjeista on tarpeen jo tätä ennen heinäkuun puolella. Kerromme aineistojen julkaisemisesta erikseen uutisella sivuillamme.

Seuraamme koronaepidemian kehittymistä koko kesän ajan aktiivisesti ja tarvittaessa reagoimme muutoksiin myös kesän aikana. Neuvontaosoitteemme palvelevat myös kesällä.