Uutinen

Tukimateriaalimme koronavirustilanteeseen on päivitetty kauttaaltaan

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Taiteen perusopetus Vapaa sivistystyö Koronavirus
Koronavirustilanne vaihtelee alueittain ja siten myös ratkaisut turvallisen toiminnan takaamiseksi kasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen kentällä poikkeavat toisistaan.
Nainen, jonka kasvoilla on maski.

Olemme käyneet läpi ja päivittäneet tukimateriaalin varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille osoitteessa oph.fi/korona. Materiaalit toimivat tarkistuslistana sille, että kaikki tarpeellinen kansallinen ohjeistus on huomioitu ja samalla ne ovat pohja paikallisten ohjeistusten ja toimintatapojen laatimiselle.

Teksteihin on lisätty mm. linkityksiä oph.fi-sivujen ulkopuolisille, hyödyllisille sivuille ja tekstien sisältöjä on selkeytetty tarpeen mukaan. Isommat muutokset on merkattu erikseen jokaisen tekstin alkuun, jotta ne on helppo löytää. Muistathan seurata myös usein kysyttyjen kysymysten palstaa, jota päivitämme jatkuvasti.

Uutena sisältönä sivuillemme on lisätty kokonaan uusi osio maahanmuuttotaustaisten lasten kanssa työskentelyn tueksi.

Muistutamme myös siitä, että varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjien on syytä seurata alueensa tilannetta ja rajoituksia sekä hyödyntää toiminnassaan tilanteen mukaan päivittyvää valtakunnallista ohjeistusta riippumatta siitä, onko se velvoittavaa vai suosittavaa.