Uutinen

Europassin tulevat uudistukset

Ajankohtaista
Europassia uudistetaan kesän ja syksyn aikana. Portaalia päivitetään käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi, jonka lisäksi uusia työkaluja julkaistaan käyttäjien käyttöön.
Europass Logo

Europassin kehittämissuunnitelmat


Tänä kesänä julkaistaan pitkään työn alla ollut Europass Digital Credentials eli digitaaliset osaamistodistukset. Digitaalisten osaamistodistusten avulla Europassin käyttäjät voivat saada ja jakaa tietoa opinnoissaan suoritetuista arvosanoista, tutkinnoista, projekteista sekä muista saavutuksista kiinnostuneille osapuolille, kuten mahdollisille työnantajille tai oppilaitoksille. Osaamistodistukset sopivat täten digitaalisten tutkintojen lisäksi myös muiden osaamiskokonaisuuksien myöntämiseksi. 


Tällä hetkellä tarkoituksena on lähteä selvittämään, kuinka digitaalisia osaamistodistuksia voi hyödyntää ulkomaisten tutkintojen tunnustamisen tukena. Tämä mahdollistaisi myös esimerkiksi Diploma Supplementin eli korkeakoulututkintotodistuksen liitteen digitalisoimisen tulevaisuudessa. 


Syksyllä tavoitteena olisi toteuttaa muutamia teknisiä parannuksia käyttäjien palveluihin sekä Europassissa että EURESissa käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi. Käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi suunnitteilla on portaalin käytön yksinkertaistaminen sekä urasuunnittelun palveluiden ja uusien CV-pohjien lisääminen. 


Digitaalisen osaamisen itsearviointityökalu


Uutta digitaalisen osaamisen itsearviointityökalua testataan eri testiryhmissä tämän kesän aikana, ja työkalu on tarkoitus julkaista yleiseen käyttöön syksyllä. Itsearviointityökalun avulla Europassin käyttäjä pystyy testaamaan monipuolisesti omia ICT-taitojaan ja hän saa niistä myös yhteenvedon, jonka voi liittää esimerkiksi omaan ansioluetteloon. Työkalu antaa käyttäjälle myös palautetta osaamisestaan, jonka perusteella hän voi suunnitella mitä osa-alueita hän haluaa lähteä kehittämään ja miten. 
 

Takaisin Europassin etusivulle