Hyppää pääsisältöön

Teemapäiväkalenteri


Etsitkö inspiraatiota opetuksen suunnitteluun tai varhaiskasvatukseen? Teemapäivien ja -viikkojen avulla nostetaan vuosittain esiin esimerkiksi liikenneturvallisuuteen ja koulurauhaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Materiaalit soveltuvat useiden oppiaineiden opetukseen.

Syyslukukausi 2019

Kuvituskuva, nuoret juttelevat ulkona
Koulurauhan julistus 20.8.
Lukuvuoden 2019-2020 valtakunnallinen Koulurauha julistetaan 20.8. Kajaanissa klo 12. Koulurauhan rakentaminen jatkuu kuitenkin koko kouluvuoden ajan – tavoitteena on, että jokaisella kouluyhteisön jäsenellä olisi koulussa hyvä olla.
kuvitus: vasuista vauhtia
Vasuista vauhtia -tapahtumapäivää vietetään jälleen 5.9.2019.
Tämän vuoden teemana on ”Varhaiskasvatus lapsen silmin”. Teemapäivänä tehdään yhdessä näkyväksi, miltä elämä varhaiskasvatuksessa näyttää ja tuntuu lapsen kokemana. Toteutuksessa vain luovuus on rajana!
Kuvituskuva, pyöräily
Liikenneturvallisuusviikko 9.-13.9.
Liikenneturvallisuusviikon tavoitteena on innostaa opettajia, oppilaita ja opiskelijoita huoltajineen kaikilla kouluasteilla ottamaan syksyn teemaviikon aikana liikenneturvallisuusasiat käsittelyyn.
Kuvituskuva, lapset pyöräilemässä
Nollapäästöpäivä 20-21.9.
Kansainvälistä nollapäästöpäivää vietetään jälleen syyskuussa. Nollapäästöpäivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin. Tältä sivulta löydät opetusta tukevia materiaaleja teemapäivän viettoon.
Kottikärrykävelyä
Kodin ja Koulun Päivä 27.9.
Ilmoita koulusi mukaan vuoden tärkeimpään yhteistyöpäivään, jossa vanhemmat ja huoltajat voivat tutustua lapsen koulun arkeen. Ilmoittaudu mukaan 16.8. mennessä, niin saat maksuttoman tuotepaketin tukemaan päivän viettoa.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät
Millainen taide ja viihde pysäyttää, herättää ajatuksia? Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2019 teema on ”Viihteen ja taiteen tiloissa”. Teemavuosi tuo esille taiteen tekemisen, viihteen muodot, niistä nauttimisen ja oppimisen. Pääajankohta on 2.-8.9.2019. Osallistua voi läpi vuoden.
Euroopan kieltenpäivä
Euroopan kielten päivä 26.9.
Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26. syyskuuta. Päivän tavoitteena on tuoda esiin Euroopan kielellistä rikkautta ja innostaa opiskelemaan kieliä. Euroopassa puhutaan yli 200 kieltä ja jokainen niistä on arvokas.
ErasmusDays 2019 -banneri
#ErasmusDays 10.-12.10.2019
ErasmusDays on kolme päivää kestävä tapahtuma, jonka aikana eri puolilla Eurooppaa levitetään tietoa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvien koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeiden kokemuksista ja opeista. Kaikki hankkeissa tai vaihtojaksoilla mukana olleet organisaatiot ja henkilöt voivat järjestää oman tapahtumansa ja rekisteröidä sen osaksi ErasmusDays -päiviä.
Politiikkaviikko
Politiikkaviikko
Politiikkaviikko on valtakunnallinen teemaviikko, joka kannustaa nuoria tutustumaan politiikkaan ja vaikuttamaan itse. Ilmoita nuorten ryhmä mukaan!
Maailman suurin vanhempainilta
Maailman suurin vanhempainilta 12.11.
Varaa aika koululle syyslukukauden kalenteriin ja ilmoita päivämäärästä koulun opettajille ja vanhemmille. Maailman suurimman vanhempainillan livelähetyksen verkkokeskustelu järjestetään 12.11. klo 18–19.30.
Kuvituskuva, opettaja näyttää neuvoo lasta
Lapsen oikeuksien viikko 18.-22.11. - Lapsen oikeus olla oma itsensä
Lapsen oikeuksien viikko on kouluille suunnattu toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää lapsen oikeuksien tunnettuutta oppilaiden, opettajien ja kouluhenkilökunnan keskuudessa yhteisen tekemisen kautta.

Kevätlukukausi 2020

Kuvituskuva: Lapset tekevät tietokoneella ryhmätyötä
Mediataitoviikko 10.-16.2.2020.
Mediataitoviikko on vuosittainen mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Seuraava Mediataitoviikko järjestetään 10.-16.2.2020.