Sounds Now -hankkeessa eurooppalaiset musiikkifestivaalit ja musiikki- ja kulttuurikeskukset tutkivat rooliaan sosiaalisesti vastuullisina kuraattoreina. Hanke kehittää tämän päivän kuratoinnin diversiteettiä moninaisessa Euroopassa, jossa sukupuoli, etnisyys, uskonto ja tausta sekä lavalla että yleisössä haastavat vallalla olleet valtarakenteet ja käytännöt.
Sounds Now -hanke, Luova Eurooppa

Monimuotoisuus esiin musiikin kuratoinnissa

Hanke sisältää erilaisia toimintamoduleja, kuten kursseja, kantaaottavia esityksiä, työpajoja, residenssejä, tilausteoksia ja installaatioita sekä lastentapahtumia. Nuoret tekijät ja kuraattorit kohtaavat kokeneempia mentoreita, lisäksi partnerit järjestävät seminaareja ja tekevät aiheeseen liittyvää tutkimusta.

Hankkeen tavoitteet:

  • edistää ja stimuloida monimuotoisuutta musiikkialalla
  • avata uusia kokemuksia, ehtoja ja perspektiivejä taiteen kuratointiin
  • tuoda uusia ääniä sulkeutuneelle ja hierarkiselle alalle.

Perustiedot

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 15.12.2019 – 14.12.2023

EU-tuki: 1 935 059 euroa

Hanketyyppi: Suuri yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: https://www.sounds-now.eu

Hanketta koordinoi Musica Belgiasta.

Hankepartnereina ovat Snyk Tanskasta, Ariona Hellas S.A Kreikasta, Musiikin aika -festivaali Suomesta, November Music Alankomaista, Ultima Oslo Comtemporary Music Festival Norjasta, The Huddersfield Contemporary Music Festival Iso-Britanniasta, Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant Belgiasta, Wilde Westen Belgiasta ja SPOR Festival Tanskasta.

EU:n lippu, Luova Eurooppa