Uutinen

THL:n ja OKM:n suositus opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana päivitetty – ennaltaehkäisy edelleen olennaista

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Koronavirus
THL:n ja OKM:n suositus opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana on päivitetty. Muutokset eivät ole isoja: suosituksen aiemmin sisältänyt tieto mm. koronaviruksen testaamisesta ja muista selkeästi terveydenhuoltoon liittyvistä käytännöistä löytyy jatkossa linkitettynä THL:n Lapset ja koronavirus -sivulle, jossa tieto on ajantasaisena saatavilla.
Lasten potkuautoja päivikodin leikkiparkkipaikalla

Koronavirustartuntojen ja -altistumisten määrä vaihtelee paljon alueellisesti ja paikallisesti. Tilanne on erilainen kuin keväällä, jolloin valtakunnallisia rajoituksia tehtiin valmiuslain nojalla. Siksi ratkaisut ja päätökset tehdään paikallisesti ja kunnissa tehtävät päätökset voivat erota toisistaan. 

Koska tilanne voi muuttua nopeasti, muistutamme edelleen varautumisen tärkeydestä sekä ennaltaehkäisystä: Kaikissa oppilaitoksissa, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on edelleen ensisijaisen tärkeää huolehtia hygieniasuositusten noudattamisesta niin hyvin kuin mahdollista. Tällä ennaltaehkäistään tartuntoja ja voidaan rajata tartuntatilanteissa mahdollisten altistuneiden määrää. Lisäksi on varauduttava ja valmisteltava ennakkoon toimintatavat tilanteeseen, jossa opetusta jouduttaisiin järjestämään normaalista poikkeavalla tavalla. 

Opetushallituksen suositukset ja tukimateriaalit varautumiseen sekä ennaltaehkäisyyn löytyvät verkkosivuiltamme oph.fi/korona. Päivitämme koko ajan myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka kannattaa tarkistaa ongelmatilanteissa. Kun sivustomme sisällöt päivittyvät, kerromme päivittyneen tekstin lopussa päivityspäivämäärän sekä sen, mitä muutoksia on tehty, jotta niiden löytäminen on aikaisempaa helpompaa.

Neuvomme edelleen virka-aikana myös osoitteessa info [at] oph.fi.

Lue lisää