Uutinen

Vasuista vauhtia -viikko alkaa – teemana on Lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Opettajat ja kasvattajat
Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -teemaviikkoa vietetään 31.8.–4.9.2020. Viikon aikana julkaisemme uutta materiaalia, jonka avulla haluamme kannustaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön. Viikon avaa pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen terveisillä varhaiskasvatuksen henkilöstölle.
Vasuista vauhtia -varhaiskasvatukseen

Vasuista vauhtia on Opetushallituksen jokavuotinen tapahtuma, joka tuo esiin varhaiskasvatuksen merkitystä lapsen kasvun ja oppimisen tukena ja samalla tuo näkyväksi tärkeää työtä, mitä päiväkodeissa päivittäin tehdään. Tässä pandemian tuomassa poikkeuksellisessa ja vaativassakin tilanteessa varhaiskasvatuksen merkitys korostuu entisestään.

Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen avaa viikon tuomalla terveisensä varhaiskasvatuksen henkilöstölle: – Olette joutuneet miettimään sitä, että miten poikkeuksellisessa tilanteessa turvataan sekä lapsen oikeus terveyteen että lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Tuossa tehtävässänne olette suoriutuneet erinomaisesti. Uskon, että tämän kokemuksen jälkeen suomalainen yhteiskunta laajasti entistä vahvemmin arvostaa sitä arvokasta työtä mitä teette varhaiskasvatuksen ja jokaisen lapsen oikeuden hyväksi.

Katso koko tervehdys videolta.

Pääjohtaja Olli-Pekan Heinosen tervehdys varhaiskasvatuksen henkilöstölle Vasuista vauhtia -viikolla.

 

Viikon ohjelmassa inspiroivia luentoja ja lasten näkemyksiä

Julkaisemme viikon aikana uutta varhaiskasvatuksen henkilöstölle suunniteltua videomateriaalia, joilla avataan varhaiskasvatuksen perusteisiin liittyviä teemoja: lapsen oppimisen ja kehityksen tuki, hyvinvointi ja taidekasvatus. Keskiviikkona kuulemme myös lasten ajatuksia, kun kaksi ja puolivuotiaat Elsi ja Sebastian kertovat videolla, mitä mieltä he ovat kaveruudesta.

Julkaisemme kaikki tapahtumaviikkoon liittyvät materiaalit ja tulostettavat aineistot kampanjasivuilla teemaviikon edetessä Vasuista vauhtia -kampanjasivuilla. Materiaalia voi vapaasti hyödyntää varhaiskasvatuksessa ja ne on tarkoitettu inspiraatioksi paikallisen vasujen toteuttamiseen päiväkodeissa.

Viimeisimmät varhaiskasvatussuunnitelman perusteet hyväksyttiin 19.12.2018 ja paikalliset vasut otettiin käyttöön elokuussa 2019. Lisätietoa löydät sivuiltamme.