Uutinen

Uutta tukimateriaalia Ukrainasta paenneiden oppimisen tukemiseen

Ajankohtaista Perusopetus Ukraina
Olemme täydentäneet Venäjän hyökkäykseen liittyviä tukimateriaalejamme uudella osiolla, jossa näkökulmana on Ukrainasta paenneiden tukeminen Suomessa.
Opettaja ja yläkoulun oppilaita luokassa.

Ukrainasta tulee eri puolelle Suomea kasvava määrä sotaa pakenevia ihmisiä. Osa tulijoista jatkaa Suomesta muualle Eurooppaan, mutta osa jää maahan.

On tärkeää, että Suomeen jääville lapsille ja nuorille tarjotaan nopeasti mahdollisuus koulunkäyntiin. Koulun jokapäiväinen arki rutiineineen ja vuorovaikutussuhteineen on eheyttävää ja vahvistaa turvallisuuden kokemusta. Kaikilla koulun oppilailla – myös tulokkailla – on oikeus oppilashuoltopalveluihin.

Nyt julkaistut tukimateriaalimme sisältävät opetuksen järjestäjille tarkoitettua tietoa perusopetukseen valmistavan opetuksen ja perusopetuksen tukimuodoista sekä oppilashuollosta. Lisäksi kuvataan näkökohtia, jotka on hyvä huomioida erityisesti niissä kunnissa, joissa ei vielä ole kokemusta maahanmuuttotaustaisten oppilaiden opetuksen järjestämisestä. Tarjolla on myös päivittyvä listaus materiaalista, jota voi hyödyntää Ukrainasta sotaa paenneiden lasten ja nuorten opetuksessa. 

Kaikki Venäjän hyökkäykseen liittyvä tukimateriaalimme löytyy Opetustoimi, kansainväliset ohjelmat ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan -koostesivulta. Tukimateriaalit ja UKK-vastaukset täydentyvät jatkuvasti.