Yhteistyöhanke voi olla pieni muutaman partnerin hanke, joka keskittyy hyvien käytänteiden vaihtamiseen tai se voi olla laajempi hanke, joissa kehitetään konkreettisia tuotteita kuten esimerkiksi yhteisiä opintokokonaisuuksia, opetusmateriaalia tai pedagogisia käytäntöjä. Hankkeessa tavoitteenne voi olla kehittää uusia innovaatioita tai vaihtaa kokemuksia toisten ammatillisen koulutuksen parissa toimivien kanssa. Hankkeiden toteuttamiseen voi osallistua sekä henkilöstö että opiskelijat.
Yhteistyöhankkeet jakautuvat kahteen eri hanketyyppiin:
- kumppanuushankkeet (Cooperation Partnerships KA220-VET) ja
- pienimuotoiset kumppanuushankkeet (Small-scale Partnerships KA210-VET). Pienimuotoiset kumppanuushankkeet on suunnattu erityisesti uusille toimijoille ja pienemmille organisaatioille. Hakijana voivat olla myös ammatillisen koulutuksen toimijat, joilla on pitkään ollut liikkuvuushankkeita, mutta joilla on vähemmän kokemusta kansainvälisistä yhteistyöhankkeista.
Ohjelmaoppaasta löydät kuvauksen siitä, millaista toimintaa yhteistyöhankkeissa voidaan rahoittaa, hankkeiden tavoitteista, rahoituksesta sekä valintakriteereistä.
Euroopan komissio määrittelee vuosittain painopisteet, joihin hankkeissa tulee keskittyä. Yhteisten eurooppalaisten painopisteiden joukosta kansalliset toimistot voivat määritellä myös kansallisia painopisteitä ja painottaa niitä hankkeiden valinnassa. Vuonna 2025 Suomessa ei ole erikseen kansallisia painopisteitä ammatillisen koulutuksen yhteistyöhankkeille.