Tiedote

Opetushallituksen Suomi-areenan keskustelussa pohditaan, onko kansainvälistyminen mahdollista vain harvoille ja valituille

Ajankohtaista Erasmus+ Euroguidance Kansainvälistyminen
Opetushallitus järjestää Suomi-areenassa perjantaina 16.7. klo 12 paneelikeskustelun kansainvälistymisen mahdollisuuksista. Nuoret aikuiset pohtivat, onko kaikilla nuorilla edellytyksiä hankkia kansainvälistä osaamista, vai karttuuko sitä vain tietyille nuorille.
Maapallo ja kädet Rajoitettu käyttöoikeus Erasmus+

Opiskelijoiden kansainvälinen liikkuvuus on ollut laskusuunnassa jo ennen koronapandemiaa. Eivätkö nuoret enää pidä kansainvälistä osaamista tärkeänä? Vai onko taustalla muita tekijöitä, jotka vaikuttavat halukkuuteen hankkia kansainvälisiä kokemuksia? Täytyykö olla opiskelija, jotta kansainvälisten kokemusten hankkimiseen voi saada apua ja tukea?

Kansainvälisyys kuuluu kaikille – vai kuuluuko? kysytään Opetushallituksen paneelikeskustelussa Helsingin Allas Sea Poolilla perjantaina 16.7. klo 12.00 – 12.45. 
Kysymystä on pohtimassa viisi nuorta aikuista, joilla on jokaisella erilainen tulokulma kansainvälisyyteen. Joukosta löytyy omakohtaisia kokemuksia ulkomaanjaksoilta, Suomessa hankittua kansainvälistä osaamista sekä havaintoja siitä, että kansainvälistymisen toiveiden toteuttaminen ei aina onnistukaan. 

Paneelissa mietitään, millä kaikella on vaikutusta siihen, kenelle kansainvälistä osaamista kertyy, ja millaisia vaihtoehtoja kansainvälisten kokemusten hankkimiseen on tarjolla. Panelistit keskustelevat esimerkiksi siitä, miten osaamista voi hankkia lähtemättä ulkomaille ja millaisia uudenlaisia konkreettisia mahdollisuuksia tuore Erasmus+ -ohjelma tuo eri elämäntilanteissa oleville henkilöille.

Keskustelemassa ovat
•    Jutta Vihonen, Suomen ammattiin opiskelevien Sakki ry:n puheenjohtaja / tarjoilija
•    Sissel Granholm, kevään ylioppilas
•    Kira Schalin, kansainvälinen vapaaehtoistyöntekijä
•    Joona Suomalainen, ammattikorkeakouluopiskelija
•    Iiris Asunmaa, EU-asiantuntija

Puhujien esittelyt videolla

Tilaisuuden järjestävät Opetushallituksessa toimivat Erasmus+ -ohjelman Suomen kansallinen toimisto ja Suomen Euroguidance-keskus.

Olemme mukana myös muissa keskusteluissa. Esimerkiksi opetusneuvos Marjaana Manninen osallistuu tiistaina 13.7.2021 klo 13.00 – 13.45 järjestettävään keskusteluun aiheesta ”Voiko koulu kasvattaa syömään hyvin”? Tilaisuuden järjestää ELO-säätiö/Kouluruokailuverkosto yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n kanssa.

Suomi-areenan tilaisuudet välitetään suorina lähetyksinä MTV3-palvelussa.

Suomi-areenan ohjelma

Erasmus+ -ohjelman tilastoja 2014 – 2020
Liikkuvuus peruskouluissa ja lukioissa
Liikkuvuus ammatillisissa oppilaitoksissa
Liikkuvuus korkeakouluissa

Erasmus+ -ohjelma vuosille 2021-2027

Lisätietoja:
Mika Saarinen, Erasmus+ -ohjelman kansallisen toimiston johtaja, p. 029 533 8543, etunimi.sukunimi [at] oph.fi
Satu Ryynänen, asiantuntija, Opetushallitus p. 029 533 1942, etunimi.sukunimi [at] oph.fi