Uutinen

Olemme päivittäneet tukimateriaalimme ukrainalaisten tukemiselle kasvatuksessa ja koulutuksessa

Ajankohtaista Ammatillinen koulutus Esiopetus Lukiokoulutus Perusopetus Varhaiskasvatus Ukraina
Tukimateriaaleihimme on päivitetty ajankohtaista tietoa siitä, miten kotikunnan saaminen vaikuttaa kasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen.
Kuvituskuva: Alakoulun oppilaita välitunnilla

Venäjän hyökkäyssotaa Suomeen paenneilla ukrainalaisilla on mahdollisuus hakea tilapäistä suojelua. Kun tilapäistä suojelua saava henkilö on ollut maassa vähintään vuoden ja hänen oleskelulupaansa on jatkettu, hän voi hakea kotikuntaa. Tämä on pian ajankohtaista monen ukrainalaisen kohdalla.

Kotikunnan saaminen vaikuttaa monella tavalla kasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen, ja tätä koskevaa tietoa on nyt päivitetty kasvatuksen ja koulutuksen järjestäjille tarkoitettuihin tukimateriaaleihimme. Yksi keskeinen muutos on esimerkiksi se, että kotikunnan saamisen myötä oppivelvollisuusikäisillä lapsilla ja nuorilla on oppivelvollisuus. 

Olemme myös pian julkaisemassa ukrainalaisille suunnattua materiaalia siitä, miten kotikunnan hakeminen ja saaminen vaikuttaa lasten ja nuorten oikeuksiin sekä velvollisuuksiin kasvatuksen ja koulutuksen osalta. Materiaali julkaistaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ukrainaksi. Kerromme erikseen, kun kokonaisuus on julkaistu.

Päivitetty materiaali