Hyppää pääsisältöön

Terveystieto lukiossa


Terveystieto edistää terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa osaamista. Opetuksessa terveyttä ja sairautta sekä terveyden edistämistä, sairauksien ehkäisyä ja hoitoa tarkastellaan monesta näkökulmasta. Opetuksella tavoitellaan valmiutta ottaa vastuuta ja huolehtia omasta ja muiden terveydestä ja hyvinvoinnista.

Opetuksen ja oppimisen tueksi

Terveystiedon LOPS 2019 -tukimateriaali

Terveystiedon LOPS 2019 -tukimateriaali

Terveystiedon Lops-tukimateriaali avaa terveysosaamisen merkitystä lukiokoulutuksessa, laaja-alaisen osaamisen osa-alueita terveystiedon oppiaineessa sekä terveystiedon opetuksen sisältöjä ja yleisiä tavoitteita esimerkinomaisesti.

Terveystiedon materiaalit

Terveystiedon materiaalit

Täältä löytyvät materiaalit terveystiedon oppiaineeseen. Materiaalit käsittelevät aiheita, joista on apua erityisesti toiminta- ja työkyvyn sekä turvallisuuden käsittelyssä. Materiaalit sopivat niin lukioon kuin perusopetukseenkin.

Koulukiusaaminen

Koulukiusaaminen

Kiusaamisongelmaan tarttuminen edellyttää sekä ennaltaehkäiseviä toimia että järjestelmällistä puuttumista kiusaamiseen silloin, kun sitä ilmenee. Tästä artikkelista saat tietoa koulukiusaamisesta ja sen ongelmien ratkaisusta.

Päihteet, tupakkatuotteet ja rahapelaaminen

Päihteet, tupakkatuotteet ja rahapelaaminen

Terveystiedon opetuksessa on monia vaikuttavan päihdekasvatuksen sisältöjä: minäkuvan ja itsetuntemuksen rakentuminen, tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelu, mielen hyvinvoinnin edistäminen sekä päihteiden käytön ehkäisy.