Hyppää pääsisältöön
Erasmus+ -ohjelman painopisteet kuvituskuvina: ympäristövastuullisuus, osallisuus ja moninaisuus, digitaalinen muutos sekä yhteiskunnallinen osallistuminen, kansalaisvaikuttaminen ja yhteiset arvot.

Pienestä kasvaa suurta yhdessä - selvityksiä Erasmus+ -ohjelman vaikutuksista

Suomen Erasmus+ kansallinen toimisto selvitti vuosina 2023-2024, miten Erasmus+ -hankkeilla on edistetty ympäristövastuullisuutta, osallisuutta ja moninaisuutta, digitaalista muutosta sekä aktiivista kansalaisuutta.

Vaikuttavuusselvityksessä tarkasteltiin 71 suomalaista Erasmus+ KA2-yhteistyöhanketta, jotka keskittyivät Erasmus+ -ohjelmakauden 2021-2027 neljään painopisteeseen: ympäristövastuullisuus, osallisuus ja moninaisuus, digitaalisuus sekä aktiivinen kansalaisuus. Tällä sivustolla pääset tutustumaan selvityksen tuloksiin sekä hankkeiden vaikutuksiin.

Selvitys pähkinänkuoressa

  • 71 Erasmus+ -yhteistyöhanketta (KA2) eri sektoreilta: yleissivistävä koulutus, ammatillinen koulutus, korkeakoulutus, aikuiskoulutus ja nuorisoala
  • Hankkeiden toteutusaika: 2017-2022
  • Selvityksen toteutustapa: tapaustutkimusmenetelmä, dokumenttianalyysi, kyselytutkimus ja syventävä työpaja

Selvitykset ovat osa kansallista Erasmus+ -ohjelman painopistealueiden toteutumisen seurantaan liittyvää vaikuttavuusselvitystä. Jokaisesta Erasmus+ -ohjelman painopistealueesta on laadittu erikseen omat selvityksensä.

Selvitykset muodostavat Erasmus+ -painopisteisiin liittyvän julkaisusarjan, joka on tehty Opetushallituksen toimeksiannosta. Kaikki selvitykset on julkaistu 2.10.2024 Opetushallituksen sivuilla, ja niihin voi tutustua kokonaisuudessaan tämän sivun lopussa.