Hyppää pääsisältöön

Korkeakoulutuksen kansainvälistymisen tuki


Opetushallitus tukee korkeakoulujen kansainvälistä yhteistyötä erilaisilla rahoitusohjelmilla. Monessa ohjelmassa keskeistä on verkostoyhteistyö. Osa ohjelmista on kansainvälisiä, osa kansallisesti rahoitettuja.

Rahoitusohjelmat korkeakouluyhteistyöhön

Artist Protection Fund

Artist Protection Fund

Artist Protection Fund on yhdysvaltalaisen Institute of International Education -järjestön (IIE) ohjelma, joka tukee uhkaa tai vainoa kokevia taiteilijoita tarjoamalla heille apurahajaksoja turvallisissa maissa.

Erasmus+ -ohjelma korkeakoulutukselle

Erasmus+ -ohjelma korkeakoulutukselle

Erasmus+ korkeakoulutukselle tukee sekä yksilöiden kansainvälistä liikkuvuutta että korkeakoulutuksen yhteistyö- ja kehittämishankkeita.

HEI ICI -ohjelma

HEI ICI -ohjelma

Korkeakoulutuksen kehitysyhteistyöohjelma HEI ICI (Higher Education Institutions Institutional Cooperation Instrument) tukee suomalaisten ja kehitysmaiden korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita, joiden avulla vahvistetaan kehitysmaiden korkeakoulutusta.

Higher Education Partnership (HEP) Programme

Higher Education Partnership (HEP) Programme

Higher Education Partnership Programme (HEP) 2023-2026 tukee Suomen ja kehittyvien maiden korkeakoulujen yhteistyöhankkeita.

Nordplus korkeakoulutukselle

Nordplus korkeakoulutukselle

Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordplus Korkeakoulutus -ohjelma tukee korkeakoulujen opiskelija- ja opettajaliikkuvuutta sekä hanke- ja verkostoyhteistyötä korkeakoulutuksen alalla Pohjoismaissa ja Baltiassa.

north2north -ohjelma

north2north -ohjelma

North2north -ohjelma tukee opiskelijoiden liikkuvuutta Pohjoismaissa, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa.

Scholar Rescue Fund

Scholar Rescue Fund

Yhdysvaltalaisen Institute of International Educationin (IIE) Scholar Rescue Fund -ohjelma (SRF) tarjoaa kotimaassaan uhkaa tai vainoa kokeville tutkijoille mahdollisuuden jatkaa työtään turvallisessa ympäristössä.

Team Finland Knowledge -ohjelma

Team Finland Knowledge -ohjelma

Team Finland Knowledge -ohjelman tavoitteena on luoda ja vahvistaa suomalaisten korkeakoulujen yhteistyötä TFK -verkoston valittujen kohdealueiden ja -maiden kanssa sekä muotoilla yhteistyöhön uudenlaisia toimintamalleja.

Aasia-ohjelma

Aasia-ohjelma

Aasia-ohjelma tukee suomalaisten ja aasialaisten korkeakoulujen välisiä koulutusyhteistyöhankkeita.

Generation Study Abroad

Generation Study Abroad

Generation Study Abroad (GSA) on yhdysvaltalaisen Institute of International Education -järjestön (IIE) aloite, jonka tavoitteena on kaksinkertaistaa ulkomailla osan korkeakoulututkinnostaan suorittavien yhdysvaltalaisten määrä vuoteen 2020 mennessä.

Nordic Master

Nordic Master

Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordic Master -ohjelma tukee korkeakoulujen yhteisiä, pohjoismaisia maisteriohjelmia.

Muuta kansainvälistymiseen liittyvää tukea