Uutinen

Uutta tukimateriaalia varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen järjestäjille syksyä 2021 varten

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Koronavirus
Olemme julkaisseet uutta tukimateriaalia varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen ja koulutuksen järjestäjille syyslukukautta 2021 ajatellen. Uusi materiaali on tarkoitettu tukemaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen jälkeen tehtäviä toimenpiteitä varten. Lisäksi olemme päivittäneet myös varautumisohjeistuksemme tilanteisiin, joissa koronaviruksen vuoksi joudutaan edelleen turvautumaan poikkeuksellisiin järjestelyihin. 
Käsiä

Koronavirustilanne vaihtelee alueittain ja muuttuu koko ajan, emmekä tiedä varmaksi, minkälaisessa vaiheessa epidemia on syyslukukauden 2021 alkaessa. Tämän vuoksi on edelleen syytä varautua siihen, että poikkeuksellisiin järjestelyihin voidaan joutua turvautumaan myös syksyllä. Tässä työssä tukena toimivat jo aikaisemmin käytössä olleet tukimateriaalit, joita olemme päivittäneet hieman syksyä varten.

Samaan aikaan on tarpeen suunnitella kaikilla kasvatus- ja koulutusasteilla, miten mahdollisesti syntynyttä oppimis- ja hyvinvointivajetta voidaan kartoittaa ja paikata, tukea lasten, nuorten ja aikuisten oppimista ja hyvinvointia sekä luoda tulevaisuususkoa. Tätä työtä varten korona-sivuiltamme löytyy nyt uusi kokonaisuus, johon on koottu tukimateriaalimme kaikille kasvatus- ja koulutusasteille. Materiaalit päivittyvät sivuillemme paraikaa.

Tule kuulemaan lisää webinaareihimme

Syyslukukauteen 2021 ja koronavirustilanteeseen valmistautumiseen on tarjolla tukea myös webinaareista. Suomenkielisissä tilaisuuksissa puheenvuoron käyttää myös uusi pääjohtajamme Minna Kelhä ja ruotsinkielisessä webinaarissa ruotsinkielisen koulutuksen johtaja Kurt Torsell

Webinaareihin voi ilmoittautua ja lähettää ennakkoon kysymyksiä kaksi päivää ennen tilaisuuden alkua. Tämän jälkeen verkkosivuiltamme tapahtuman yhteydessä löytyy linkki, josta voi liittyä webinaariin myös ilman ilmoittautumista. Kaikista webinaareistamme tehdään tallenne, jota pääsee tilaisuuden jälkeen katsomaan webinaarin sivulta oph.fi-palvelun tapahtumakalenterissa.

Seuraamme koronaepidemian kehittymistä aktiivisesti ja tarvittaessa reagoimme muutoksiin myös kesän aikana. Neuvontaosoitteemme palvelevat myös kesällä.