Hyppää pääsisältöön
Nuoret, arvot ja EU -kuvitusta

Tervetuloa tutustumaan EU:n nuorisostrategiaan!

Edessäsi on menetelmäkokonaisuus, joka antaa avaimet EU:n nuorisostrategian käsittelyyn erilaisissa tilanteissa ja erilaisten kohderyhmien kanssa.


Nuorten näköisiä menetelmiä arvo- ja strategiakeskusteluun

Nuoret, arvot ja EU -menetelmät antavat

  • kattavan kuvan EU:n nuorisostrategiasta vuosille 2019–2027
  • mahdollisuuden peilata omia arvoja suhteessa nuorisotavoitteisiin
  • välineitä tarkastella organisaation työtä suhteessa EU:n nuorisostrategiaan.

Kokonaisuus sisältää 3 ryhmätyönä toteutettavaa osiota:

  • Julisteiden avulla perehdytte EU:n nuorisostrategian 11 nuorten arvoon eli nuorisotavoitteeseen.
  • Tehtävien avulla tutustutte nuorisotavoitteiden toteutumiseen yksilöiden, organisaatioiden ja laajemmin koko yhteiskunnan tasolla.
  • Pelihahmojen avulla kuulette nuorten äänen ja eläydytte erilaisten nuorten arkeen, haaveisiin ja haasteisiin sekä autatte heitä eteenpäin elämässä.
     

Näin käytät Nuoret, arvot ja EU -kokonaisuutta

Menetelmät soveltuvat käytettäväksi sekä aikuisten kesken että nuorten kanssa. Nuorten kanssa aihetta voi käsitellä esimerkiksi nuorisotoiminnassa, yhteiskuntaopin tunneilla tai vaikka osana kansainvälistä nuorisovaihtoa.

Lisäksi menetelmät soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi henkilöstön kehittämis- ja suunnittelupäivissä tai nuoriso- ja kasvatusalan koulutuksissa ja verkostotapaamisissa.

Menetelmien avulla voi herättää arvokeskustelua tai tarkastella oman organisaation strategiaa ja toimintatapoja suhteessa eurooppalaisten nuorten ajatuksiin. Kulkeeko oma toimintanne EU:n nuorisostrategian kanssa samaan suuntaan? Näkyvätkö tavoitteet konkreettisina toimintatapoina työyhteisönne arjessa? Entä suomalaisessa yhteiskunnassa?

Kaikkien osioiden toteuttaminen kestää yhteensä noin 90 minuuttia, mutta voit muokata ja soveltaa kokonaisuutta juuri omaan tarpeeseesi sopivaksi. Yksi toimii ohjaajana ja muut voivat nauttia osallistumisesta. Löydät tältä sivulta kaikki tarvittavat tiedot ja materiaalit sekä seikkaperäiset ohjeet ohjaajalle ja osallistujille.

 

Tekijöinä lahtelaiset nuoret

Menetelmäkokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Lahden nuorisopalveluiden draamapajan kanssa. Halusimme kuulla, mitä nuoret ajattelevat EU:n nuorisostrategiasta. Miten he tekisivät näkyväksi siinä esitettyjä arvoja ja tavoitteita?

Nyt on sinun vuorosi! Osallistu ja puntaroi, mitä eurooppalaiset nuorisotavoitteet merkitsevät sinulle, organisaatiollesi ja yhteisöllesi.


Millaisia ajatuksia EU:n nuorisostrategia herättää? Liity keskusteluun!


EU:n nuorisostrategia pohjautuu vuosina 2017–2019 nuorisodialogiprosessin (EU Youth Dialogue) yhteydessä eurooppalaisilta nuorilta kerättyihin nuorisotavoitteisiin.

Toivomme, että kerrot ajatuksista ja tunteista, joita EU:n nuorisostrategia ja tämä menetelmäkokonaisuus herättävät. Osallistuessasi keskusteluun sosiaalisessa mediassa käytä hastageja

#EUYouthStrategy ja #EUYouthGoals.

 

Lisätiedot ja palaute

Tarvitsetko apua menetelmien toteuttamisessa tai haluatko antaa Nuoret, arvot ja EU -kokonaisuudesta palautetta?

Ota yhteyttä: Jutta Kivimäki