
Yksittäinen hankehaku on myös edelleen mahdollista. Akkreditointihaun rinnalla säilyy liikkuvuuden hankehaku ilman akkreditointia. Vuosittain alkuvuodesta on molempien tapojen rahoitushaku samassa haussa. Silloin hankehakijat tekevät edellisen vuosien tapaisen hankehakemuksen ja hankehakijat kilpailevat hakemuksen laadulla rahoituksestaan edellisvuosien tapaan.
Akkreditoidut tahot ilmoittavat vain liikkuvuus- ja rahoitustoiveensa. Akkreditoiduille rahoitus on varmaa, ainoastaan sen määrä voi poiketa haetusta. Tämä siksi, että akkreditoidut tahot ovat jo todentaneet toimintansa laadun.
Oppilas- ja henkilöstöliikkuvuus
Iso uudistus on myös se, että liikkuvuus sisältää nyt sekä opettaja- että oppilasliikkuvuuden. Aiemmasta hakutavasta poiketen oppilasliikkuvuus haetaan jatkossa yhdessä henkilöstön täydennyskoulutushaun kanssa samalla hakemuksella. Uusi liikkuvuushakutapa helpottaa hankehallintoa ja mahdollistaa paremman suunnittelun ja toimintojen kytkemisen toisiinsa.
Akkreditointihaku
Akkreditointihakemus perustuu selkeään strategiaan siitä, miten oppilas- ja henkilökuntaliikkuvuus nivotaan koulun ja päiväkodin kehittämistyöhön sekä opetus- ja vasusuunnitelmiin. Hakemuksessa valmistellaan organisaation oma Erasmus-suunnitelma, jossa määritellään pitkäntähtäimen tavoitteet. Liikkuvuuksissa on huomioitava Erasmus-laatukriteeristö, joka on osa hakemusta. Se sisältää hanketyön aihealueet, kuten hankehallinto, tuki osallistujille, oppimistulokset ja kokemusten jako.
Hakemukset arvioidaan sisällöllisesti, laadullisesti ja toimeenpanon näkökulmasta. Jos akkreditointi myönnetään koululle tai päiväkodille, voi liikkuvuusrahoituksen hakea kevennetyllä hakumenettelyllä keväästä 2021 lähtien koko ohjelmakauden ajan. Akkreditointi siis mahdollistaa säännöllisen vuosittaisen liikkuvuuden.